Battlefield 1'de Kuş Olup Uçmaya Hazır mısın?

Battlefield 1'de Kuş Olup Uçmaya Hazır mısın?

Battlefield 1’in PC ve Xbox One için “İlk Sen Oyna” deneme sürümü bugün itibarıyla erişilebilir oldu. Oyunun hikâye modundaki görevlerin bir tanesinde oyuncuların güvercin olarak oynayacağı göze çarptı.

Güvercin olarak oynama hadisesi hikâye modunun tank merkezli Through Mud and Blood (Kana ve Çamura Bulanmış) bölümünde geçiyor. Bölümün bir yerinde işler artık kötüye gitmeye başlıyor ve sen ve takım arkadaşların tankın içinde sıkışıyorsunuz. Son bir çabayla komutanlarından biri sana güvercinle destek çağırman gerektiğini söylüyor. İşte, bundan sonra olanlar oldukça keyif verici: Komutanın bunu söylemesinin ardından havaya bırakılan güvercine geçiş yapıyorsunuz ve size verilen mesajı iletmeye çalışıyorsunuz. Güvercini tamamen siz kontrol ediyorsunuz, mouse’u hareket ettirip haritaya göz atma şansına sahip oluyorsunuz. Oyun haritasının ne kadar muhteşem olduğunu ve özenle hazırlandığını bu şekilde görebiliyorsunuz.

battlefield-1-guvercin

Platform32 adlı Youtube kullanıcısı Through Mud and Blood bölümünü oynadığı bir videoyu takipçileriyle paylaşmış. Bu videonun 42. dakikası civarlarında yukarıda anlattığımız güvercin olma hikâyesini görüyorsunuz. Aşağıda paylaştığımız bu videoyu izlemeden önce oyun ile ilgili spoiler yeme ihtimaliniz olduğu konusunda sizleri uyaralım.

Battlefield 1’in “İlk Sen Oyna” deneme sürümü, hikâye modundan ayrı olarak bir de War Pigeons (Savaş Güvercinleri) adlı bir mod içeriyor. Bu modla ilgili yapılan resmi açıklamada “Savaş Güvercinleri modunda taraflar birbirlerine üstünlük sağlama amacıyla mesajcı güvercinleri kullanıyorlar. Oyun başladığında mesajcı güvercin haritanın bir yerinde bulunuyor ve onu düşmandan önce bulup güvenli noktaya götürmeniz gerekiyor. Güvenli noktaya götürdükten sonra bir mesaj hazırlayıp, gönderip, destek isteyebiliyorsunuz.” deniyor.

Battlefield 121 Ekim tarihinde PCPlaystation 4 ve Xbox One platformları için satışa sunulacak. Early Enlister Deluxe Edition için ön sipariş verenler 18 Ekim tarihinde satın aldıkları içeriğe erişebilecekler.