Atari Oyunları PC'ye Geliyor!

Atari Oyunları PC'ye Geliyor!

80'li ve 90'lı yılların vazgeçilmez oyun konsolu olan ve bir çok oyun sever tarafından sevilen Atari'nin, 100 oyunu bu yıl PC'de oynanabilir şekilde satılacak.

Üstelik satışa çıkacağı yer, Valve yazılım ekibi tarafından çıkartılan Steam oyun platformu!

80'li ve 90'lı yıllarda ve 2000'lerin ilk yıllarında çocukluğunu geçiren oyun severlerin iyi tanıyacağı Atari oyun konsolu, şimdi oyun konsollarının atası konumunda. O zamanda çocukluğunu yaşayanlar, dönemin piksel piksel oyunlarının tadını çıkartan kesim ve o tadı alamayan yeni nesil için ise mükemmel bir şans doğuyor.

Atari'nin yaptığı açıklama göre Atari'nin Asteroids ve Centipede gibi en klasik oyunlarının yer alacağı 100 adet birbirinden güzel oyun Valve'nin oyun platformu olan Steam'de yer alacak. Ayrıca bu oyunların birçoğu da multiplayer destekli olarak gelecek!

Tam manasıyla bir retro havanın yaşanacağı ortamda PC'ye uygun arayüz, lokal ve online oynayabilme ve aynı zamanda Steam kontrolcüsü desteği de bulunacak. Bu da şu demek oluyor ki oyunlarda Gamepad desteğide olacak ve oyun severler, oyunları oynamak için mevcut ekipmanlarını kullanabilecek. Ayrıca oyuncular arasında sıralama sistemi ve bu projede rütbe sistemi de olacak. Her alınan ünvanda hediye olarak o yıllara ait oyunların orjinal müziklerinin verileceği  bu retro şölenin ilk demoları PAX South 2016'da gösterilmesi bekleniyor.

Bu haber, tekrardan o eski günlere dönmek için iyi bir imkan gibi görünüyor..