Amazon Games, Crucible Oyununa Son Verme Kararı Aldı

Amazon Games, Crucible Oyununa Son Verme Kararı Aldı

Amazon Games stüdyosu tarafından büyük umutlar bağlanarak yayınlanan oyunlardan biri olan Crucible ilk olarak 2016 yılında duyurulmuştu. Bundan 4 yıl kadar öncesinde duyurulan ve ücretsiz olarak yayınlanacağı söylenen oyun, online tabanlı bir karşılıklı savaş sistemine dayanıyordu.

Oyun 2016 yılında duyurulmasına karşın, yapımın yayınlanması ise 2020 yılını bulmuştu. 4 yıl kadar gecikme olmasının sonrasında oyun sunulmuştu. Mayıs ayında yayınlanan yapım çok ses getirmedi.

Oyunun ses getirmemesi ve istenen ilgiyi almamasından sonra radikal bir karar alınmış ve yapım kapalı beta sürecine geçirilmişti.

İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 NBA 2K21 Oynanış Videosu Yayınlandı

Crucible Tamamen Son Buluyor

Kapalı beta sürecinde de sadece oyunu önceden almış olan Steam kullanıcılarına izin verildi. Oyunu daha önce satın almış olan Steam kullanıcılarından istenen geri dönüşü alamayan ve sürekli eleştirilen Amazon, sonunda bir radikal karar daha aldı.

Firma bu kez aldığı kararda, kapalı beta sürecine de son vereceğini duyurdu. Gelen yorumlardan memnun olmadıklarını söyleyen geliştiriciler, oyunun geliştirme aşamasına son verme kararı aldı. Son bir kez kullanıcıların oynanış testine davet edileceği ve özel bir etkinliğin duyurulacağı açıklandı.

[embed]

Hemen sonrasında 9 Kasım tarihine kadar Steam üzerinden Crucible oyununu satın almış olan oyuncular sadece özel oyunlar oynayabilecekler. 9 Kasım tarihinden sonra ise oyunun sonu gelecek. bu tarihten sonra yapım geri dönmeksizin son bulacak. Sunucular tamamen kapatılacak ve oyunun geliştirilme süreci de resmi olarak bitirilecek.

Bu süreçten sonra Amazon Games'in yeni oyunlarla yoluna devam edeceğiz düşünülüyor. İddialara göre bu oyunlardan birisi de New World olacak. Hangi yapımlara göreceğimizi ise şu an bilemiyoruz.