Alternatif Tarih: Prey'den Yeni Video Yayınlandı!

Alternatif Tarih: Prey'den Yeni Video Yayınlandı!

Geliştiriciliğini Arkane Studios ekibinin yaptığı yayıncılığını da Bethesda Softworks firmasının yaptığı FPS tarzı oyun olan Prey’in geçtiği alternatif tarih sürecini anlatan yeni bir video yayınlandı.

CryEngine oyun motoruyla beraber geliştirilen Prey, suikaste uğrayıp hayatını kaybeden Amerika başkanı J. F. Kennedy’nin suikastten sağ kurtulduğu, alternatif bir zaman diliminde geçiyor. Yayınlanan videoda da Kennedy’nin suikast olayından biraz daha öncesinden başlayıp 2030’lu yıllara kadar uzanan uzay istasyonunun tarihi anlatılıyor.

Videoda anlatılan hikâye şöyle:

“Sovyetler Birliği 1958 yılında Vorona 1 uydusunu fırlatıyor ve uydu, yörüngesine oturduğu andan itibaren dünyaya veri aktarmaya başlıyor. Veri aktarımında bir sorun olunca astronotlardan bir tanesi uyduyu kontrol etmeye gidiyor. Sovyetler Birliği’ndeki kumanda merkezi astronota uyduda ne gibi sorunlar olduğunu sorup bilgileri aktarmasını istiyor, ancak astronot bir "şey" tarafından öldürülüyor ve kumanda merkezindeki veriler de dâhil olmak üzere bütün kayıtlı bilgiler bu “şey” tarafından siliniyor. 2 yıllık sessizliğin ardından Sovyetler Birliği, Birleşik Devletler’den yardım istemek için Kennedy ile görüşüyor. Kennedy’nin yardım teklifine olumlu cevap vermesiyle 1963 yılında iki ülkenin iş birliğiyle Kletka Programı başlatılıyor. Başlatılan bu programla birlikte yörüngede terk edilmiş olan uydu büyük bir titizlik ve güvenlikle karantinaya alınıp incelemeye başlanıyor. Ardından geçen ortalama 20 yıl içinde sırasıyla iki ülke arasındaki bu ortaklık bitiyor, Kennedy suikastten kurtuluyor ve uyduyu incelemek için kurulan tesis tam teşekküllü bir hâle getiriliyor. Uydu içerisindeki “şey”in araştırma ekibine saldırması sonucu 1997 yılında Birleşik Devletler programı sona erdiriyor ve tesis terk ediliyor. Aradan uzun bir süre geçtikten sonra, 2030 yılında, TranStar Şirketi tesisi satın alıyor ve ismini Talos 1 koyuyor. Şirket 30 yıl boyunca bu “şey”i araştırıyor ve sonuçları cyber-insanlar konusunda yaptığı deneylerde kullanıyor.”

Bu gizemli uzay hikâyesi gelecek hakkında teoriler üreten, teknolojiyi ve bilim kurguyu yakından takip eden insanları oldukça etkileyecek gibi gözüküyor. Prey'in, 2017 yılında PC, Playstation 4 ve Xbox One için çıkması planlanıyor.