A Way Out Yapımcılarından Konsollarla İlgili Ağır Eleştiri

A Way Out Yapımcılarından Konsollarla İlgili Ağır Eleştiri

Geçtiğimiz günlerde EA’nın EA PLAY etkinliği kapsamında duyurulan A Way Out, muhteşem bir kooperatif oyun olacağa benziyor. Hazelight’e göre oyun, oyuncuların oynayabileceği en iyi kooperatif oyun ve arkadaşlarınızla oynamak son derece eğlenceli olacak.

A Way Out, PS4, Xbox One ve PC platformları için yayınlacak ve online modda dahi olsa oyuncular oyunu bölünmüş ekranda oynayabilecek. Geliştiricilerden birinin, oyunun güç gereksinimi hakkında sorduğu soru üzerine PS4 hakkında konuşuldu.

Oyun direktörü Josef Fares, Engadget ile yaptığı ropörtajda, “PS4 düşündüğümüz kadar güçlü değil ve bu yüzden geliştiricilerimiz sınırlar çerçevesinde kendilerini geri tutuyorlar.” dedi.

Dürüstçe söylemem gerekirse bu alet düşündüğünüz kadar güçlü değil. Tıpkı 5 yıllık bir bilgisayar gibi. Eğer konsollar da bugünün bilgisayarları kadar güçlü olsaydı bugün çok farklı oyunlar görebilirdiniz. Geliştiricileri en çok uğraştıran şey, oyunları konsollara göre tasarlamak zorunda kalmaları.

Josef’in ekibi bizleri, “Brothers” adındaki şaheserle buluşturmuş ve oyuncuları memnun etmek için ne kadar çok çalıştıklarından bahsetmişlerdi. A Way Out kooperatif oyunlarının nasıl oynanması gerektiğine yeni bir bakış açısı getirecek ve Josef’in söz verdiğine göre, sıradaki oyunlarında tecrübe edecek birçok deneyim olacak.

Bizi herhangi bir kategoriye dahil edemezsiniz. Biz kalbimizin sesini dinliyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlere şimdiden söylüyorum; bu oyun Brothers’ten bile iyi olacak, bir sonraki oyun ise daha da mükemmel olacak.

Geliştiricilerin yaptığı tasarım sayesinde A Way Out’taki her seçiminiz, farklı bir sonuca ve yeni seçeneklere açılan birer kapı olacak. Her iki oyuncunun da hikaye ve seçimlere odaklanmasıyla, her iki oyuncu da kooperatif oyun anlayışı açısından bir hayli mutlu olacak gibi görünüyor.