12 Saat Aralıksız Oyun Oynadığı İçin Öldü!

12 Saat Aralıksız Oyun Oynadığı İçin Öldü!

İngiltere'de yaşayan 20 yaşındaki Chris Stainfort adlı oyuncu, 12 saat aralıksız oyun oynadığı için öldü. Ölüm sebebi ise uzun süreli oyun oynamasından dolayı hareketsiz kaldığından kan pıhtılaşmasında yaşanan problem belirtildi.

Hatırlayacağınız üzere daha öncelerde birbirinden farklı "en uzun oyun oynama süresi" gibi rekor denemelerinde bulunan oyuncular bulunuyordu. Bunlar gerek fiziksel gerekse ruhen bütün sınırları zorlamış ve rekor uğruna saatlerce oyun oynamışlardı. Bu yüzden ölen birçok oyuncu olmuştu. Bugünse bu ölümlere bir yenisi daha eklendi. Chris Stainfort isimli 20 yaşındaki oyuncu 12 saat boyunca aralıksız oyun oynadı ve sonucu ölümle sonuçlandı.

Yaşanan bu olayla ilgili açıklamalarda bulunan ölen oyuncunun babası David Stainfort, oğlunun Xbox konsoluna sahip olduğunu ve Halo oyunlarını sıklıkla oynadığını belirtiyor. Chris Stainfort'un ölüm sebebinin de kan pıhtılaşması olduğunu dile getiriyor. Ölümüne neden olan bu durumun uzun süre hareketsiz kalındığında gerçekleştiği ve damarların tıkanarak vücut fonksiyonlarının işlevsizliğine neden olduğu belirtiliyor. Oyuncunun babası David Stainfort, oğlunun ölümünden önceki gece 12 saat civarı Halo oynadığını ve hayatını Xbox için yaşadığını bu yüzden bu zamana kadar böyle bir durumun kendisi için tehlike olarak görmediğine değiniyor.

Chris Stainfort'un ölümü oyunu oynadığı esnada gerçekleşmemiş. Geceyi oyun oynayarak geçirdikten sonra sabah iş başvurusu yapmaya giden Chris Stainfort, başvuru binasının dışında yere yığılmış. Daha sonra hastaneye kaldırılsa da çoktan ölümü gerçekleşmiş.

Bu tip durumların daha önce de yaşandığını gördüğümüzden, oyun oynarken sık sık mola vermenizi tavsiye ediyoruz.