12 Aylık Xbox Live Gold Aboneliği kaldırıldı

12 Aylık Xbox Live Gold Aboneliği kaldırıldı

Microsoft, yeni nesil oyun konsolunu tanıtmaya hazırlanırken 12 aylık Xbox Live Gold aboneliği resmi satış mağazasından çıkardı. Şirketin henüz neden böyle bir karar aldığı bilinmiyor; fakat kullanıcılar 1 ya da 3 aylık abonelik almaya devam edebiliyorlar.

ABD merkezli teknoloji firması Microsoft, bir süredir Microsoft Store’da kullanıcılarına Xbox Live Gold sunuyor ve aboneler bu sayede her ay ücretsiz oyunlar oynayabiliyor, oldukça iyi indirimler yakalayabiliyorlardı. Fakat şirketi, aboneliğin satışında düzenlemeye gitti. Daha önceleri mağazasında 1 aydan 12 aya kadar Xbox Live Gold aboneliği satışı yapan Microsoft, artık stoklardan 12 aylık aboneliği çıkardı.

Microsoft’un henüz neden böyle bir karar aldığı veya ilerleyen zamanlarda yeniden 12 aylık Xbox Live Gold satışa çıkarıp çıkarmayacağı bilinmiyor. Fakat bazı duyumlar var. Buna göre şirket, 12 aylık abonelik satışlarını kademeli olarak kaldırmayı planlıyor. Yine bazılarına göre Xbox Series X ile birlikte Microsoft yeniden 12 aylık abonelikleri satışa açabilir.

Xbox Live Gold Abonelik Ücretleri

Microsoft Türkiye sayfasına şu an girip abonelik paketlerine baktığınızda iki seçenek görüyorsunuz. Xbox Live Gold 1 Ay paketi 29,99 TL’den satışa sunulurken Xbox Live Gold 3 Ay paketi 74,99 TL’den satışa sunulmuş durumda. Fakat 12 aylık abonelik satışı listede yer almıyor. Her ne kadar Microsof kendi sitesi üzerinden satışı durdurmuş olsa da bir süre üçüncü part e-ticaret platformları üzerinden isteyenler 12 aylık abonelik alabilir gibi duruyor. Bunun ne kadar devam edeceği ise bilinmiyor.

Şirket Sözcüsünün Konuyla İlgili Açıklaması

Şirket sözcüsü konuyla alakalı neden böyle bir değişikliğin yapıldığını açıklamadan şirketin çevrimiçi mağazasında 12 aylık Xbox Live Gold aboneliği satışını durdurulduğunu, dileyenlerin 1 ya da 3 aylık abonelik almaya devam edebileceklerini belirtti.

Microsoft’un çevrimiçi mağazasından abonelik satın almak isterseniz 1 ya da 3 aylık Xbox Live Gold aboneliği satın alabilir, hangi oyunları ücretsiz oynayabileceğinize göz atabilirsiniz. Temmuz ayı boyunca sunulan ücretsiz oyunları görebilirsiniz. Eğer bir aylık abonelik kaydı oluşturursanız bunlardan faydalanabilirsiniz.