Microsoft, Yayınladığı Manifestosuyla Müjdeyi Verdi

Microsoft, Yayınladığı Manifestosuyla Müjdeyi Verdi

Microsoft tarafından dün yayınlanmış olan ‘Oyunculuğun Geleceği Sizsiniz’ başlığı altındaki manifesto oyuncuları umutlandırdı. Her sene farklı güncellemeler yapılarak oyun dünyasının geliştiğini fark etmek çok mümkün bir durum. Microsoft’ta yaptığı geliştirmeler dolayısıyla kimi zaman oyuncuları mutlu etti. Bazen de kimi zamanda yeni nesile geçmek şartıyla oynanabilen oyunları üretmesi sıkıntılar yaratabiliyor. Fakat yaptıkları manifesto açıklamasıyla Microsoft, özellikle Xbox oyuncularının içine su serpti.

Bilindiği üzere Microsoft, son senelerde Xbox oyun konsolunu geliştirerek bambaşka bir seviyeye çıkartmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyordu. Ve sürdürmeye de devam ediyor. Gerçekleştirilen grafik arttırılmasına yönelik güncelleme çalışmaları sonrasında her seferinde yeni nesil grafik destekleyen ekran kartları veya Xbox modellerini piyasaya sürüyordu. Fakat dün yapılan bir açıklamayla artık oyuncuların yeni nesile zorlanmayacağı netlik kazanmış oldu.

MICROSOFT’TAN BÜYÜK KIYAK

Dünya üzerinde yer alan Xbox oyuncularının piyasaya sürülecek olan yeni Xbox Game Studios oyunlarını oynamalarını hedefleyen Microsoft, bu sebepten dolayı birkaç yıl boyunca piyasaya çıkartacağı Xbox Games Studios oyunlarının hem Xbox Series X hem de Xbox One’da yayınlanacağını duyurdu. Xbox destekli oyunları oynamak için ve geride kalmamaları için Xbox oyuncularına bu kıyağı geçen Microsoft, sevenleri tarafından olumlu puanlar almayı başardı.

OYUN AKSESUARLARINI YENİDEN ALMAYA GEREK KALMAYACAK

Diğer yandan yapılan açıklamanın içeriğinde daha evvelden herkesin bildiği bir bilgi de yenilenmiş. Xbox One’a ait oyun aksesuarlarının, Xbox Series X’te de başarılı bir şekilde çalışacağı ve yeni bir joyistick almak gibi bir durumun söz konusu olmayacağını ifade edilmiş. Microsoft, bu zamana kadar oyun konsollarıyla beraber ortaya çıkan bu aksesuarların oyuncular aracılığıyla diğer nesillere de taşınması gerektiğini savunuyor.

Microsoft tarafından alınan bu kararlar doğrultusunda gerçekten de etkilenmemek mümkün değil. Adeta hem eski hem de yeni ürünlerinin gelecek zamanlara aktarılması için Microsoft, büyük uğraş veriyor.