10 Maddede Daha İyi Bir LoL Oyuncusu Olmak

10 Maddede Daha İyi Bir LoL Oyuncusu Olmak

LoL derecelide üst sıralara tırmanabilmek farklı türden meziyetlerinizi harmanlamanızı gerektiren bir mecra. Eğer olmanız gerekenden daha kötü bir sıralamada olduğunuzu düşünüyorsanız, oyundaki bazı mühim kısımlarda diğerlerinin sizden daha iyi bir iş çıkarıyor olması muhtemel.

LoL’ün, sorulara eğlenceli bir mizaçla cevap verdiği resmi Nexus sayfasında yayınlanan; Lol'ün "Gameplay Designer"i Meddler’in dikkat çektiği 10 madde şu şekilde:

1-Bilgi Düzeyi: Oyunun temel kurallarına ve oyunun gerekliliklerine hakim olmak.

Örn: Erken oyunu domine etmesi gereken bir üst koridor oyuncusunun hangi eşya dizilimine gitmesi gerektiğini bilmesi, yahut seçim ekranında takımı tamamlayıcı şampiyonların seçilmesi.

2-Pozisyon Almak: Şampiyonunuzu rakip, takım arkadaşları ve görevler etrafında nasıl konumlandırdığınız.

Örn: Destek oynarken hasar almadan en çok katkı sağlayacak güvenli bölgelerde konumlanmak ya da kırılgan bir suikastçi iken takım savaşlarında rakibe yakalanmayacak uzaklıkta bulunmak.

3-Şampiyon Havuzunun Genişliği: Takımın ihtiyacına göre oynayabileceğiniz şampiyonların ne kadar çeşitlendirebildiğiniz.

Örn: Üst koridorda yalnızca tank şampiyonlar mı oynayabilirsiniz yoksa gerektiğinde arka cebinizden Fiora ve Rumble gibi şampiyonlar çıkarıp oyunu taşıyabilir misiniz?

4-Oyun Mekanikleri: Oynadığınız şampiyonların sınırlarını bilmeniz ve yetenek atışlarını gerçekleştirmede ne kadar usta olduğunuz.

Örn: Blitz'in roket elini - koridordaki minyonlara rağmen - ustalıkla kullanabilmek.

5-Harita Farkındalığı: Minyon biçerken veya rakibinizi dürterken haritanın diğer kısımlarına ne kadar odaklandığınız.

Örn: İşlerin ters gittiğinin farkında olup ne zaman geri çıkacağını bilmek.

6-Takım Koordinasyonu: Takımla ne kadar iletişim ve uyum halinde olduğunuz.

Örn: Takımınız 1 3 1 diziliminde koridor ittirirken, doğru koordinasyon sağlayıp olup gerektiği zaman çabukça bir araya gelebilmeniz.

7-Direnç: Maçta yaşadığınız olumsuzlukların üstesinden mental olarak nasıl geldiğiniz ve yaşadıklarınızın performansınızı olumsuz etkilemesine izin vermemeniz.

Örn: Takım arkadaşlarınızın hatalarından sonra, takımın motivasyonunu düşürecek söylemlerde bulunmamanız.

8-Stratejik Karar Alma: Karşı tarafın benimseyeceği stratejiyi öngörmek ve kendi stratejinizi bu doğrultuda belirlemek.

Örn: Ne zaman rakibi oyalayıp, oyunu geciktirmeniz gerektiğini ve ne zaman oyunu orta koridora yıkıp, sonlandırmanız gerektiği hakkında doğru çıkarımlarda bulunmak.

9-Rakiplerinizi Okumak: Rakibinizin ne yapacağını yahut ne yapmak isteyeceğini tahmin edip bunları avantaja çevirmek.

Örn: Ormancıyken rakibin orta koridor oyuncusunun keskin gagalara ne zaman gideceğini öngörüp pusuda beklemek.

10-Bilgi İşleme: Oyunda maruz kaldığınız onlarca bilgi arasından işinize yarayacak olanları ayıklamak.

Örn: Havai fişek gösterisine dönen takım savaşlarında hangi yetenek atışlarının sizin için ölümcül olabileceğini öngörüp onlardan kaçınmaya odaklanmak.

Bunlarla birlikte en kritik iki unsurun iyi minyon biçmeniz ve çok totem almanız olduğunu da ekleyelim.

Bu arada önümüzdeki günlerde Kör Keşiş Lee Sin’e yeni bir kostüm geleceği kesinleşti diyebiliriz. Lol'ün resmi Twitter hesabından paylaştığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.