YouTube Kanallarına Vergi Zorunluluğu Geliyor

YouTube Kanallarına Vergi Zorunluluğu Geliyor

Maliye Bakanlığı, son zamanlarda oldukça popüler bir sektör haline gelen YouTube yayıncılığının farkına vardı. Ülkemizde bir çok YouTube kanalı YouTube yayınları ile oldukça iyi gelirler elde ediyor. Bunun farkına varan Maliye Bakanlığı da YouTube Kanallarının Vergilendirilmesi için kolları sıvadı.

2016 vergi kavramına göre hesaplanacak olan vergi sistemi ile, kendi takipçi kitlesine yayın yapan YouTuber'lar devlete vergi ödemek durumunda kalacak. Henüz devrede olmayan ancak yakın zamanda devreye girecek olan sisteme göre kanal gelirinin %18'i vergi olarak devlete ödenecek. Yani aylık olarak 1.000 TL kazanan bir kanal sahibi 180 TL vergi ödeyecek.

YouTube Kanallarına Vergi Zorunluluğu Geliyor

Geçtiğimiz aylarda sosyal medya reklamları üzerinden vergi alınması ile başlayan internet vergilendirmesi, Video paylaşım siteleri ile devam ediyor. Yani durum sadece YouTube için geçerli değil. Dailymotion ve benzeri kazancını paylaşan diğer video paylaşım sitelerinden de vergi alınacak.

Her ne kadar tam anlamı ile tüm YouTuber'lar için sistem uygulanmaya başlamasa da, geliri tespit edilen bir çok YouTuber'den vergi alındığı biliniyor. Vergi ödemek istemediği için hesabını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne taşıyan kullanıcılar için ise yeni düzenlemeler yapılacağı söyleniyor.