Voice Over Nedir?

Voice Over Nedir?

Voice Over Türkçe karşılığı seslendirme olan kelimeler bütünüdür. Terim, apple ailesinin cihazlarında kullanılan bir özellik olarak karşımıza çıkmış ve kullanıcılara kolaylık sağlayan bir sistemdir. Seslendirme özelliği apple cihazların birçoğunda kullanılabiliyor ve açtığınız ekrandaki bilgiler sesli olarak aktarılıyor. Ekran okuyucusu olan voice over harekete dayalı olarak çalışıyor ve mac, İOS, İpod, tvOS watchOS işletim sistemlerinde kullanılabiliyor.

Voice Over Nasıl Kullanılır?

Voice over apple marka cihazların belirli sürümlerinden kullanılabilen seslendirme özelliğidir. Özelliği aktif hale getirmek için izlenecek yollar cihazlara göre değişiklik gösteriyor. Voice over özelliği harekete dayalı olarak çalışıyor ve cihaz üzerinde yapılan etkinlikler hakkında sesli bilgi veriyor. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan apple voice over özelliğini görme sorunları olan ve öğrenme bozukluğu yaşayan müşterileri için geliştirmişti. Birçok apple cihazının işletim sisteminde mevcut olan özelliği kolaylıkla açabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

  • Voice over özelliğini aktif hale getirmek için öncelikle İphone cihazların ayarlar sekmesine tıklayın.
  • Ayarlar sekmesinde açılan seçenekler arasında genel başlığını bulabilirsiniz. Bu başlığa tıklamanız ardından erişilebilirlik sekmesi açılacaktır.
  • Erişilebilirlik sekmesine tıklayın ve Voiceover başlığına dokunun. Voiceover başlığın yanında yer alan anahtar sembolünü açık hale getirmeniz ardından özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Voice over özelliği kullanımını kapatana dek aktif olacaktır. Özelliği kapatmak için yapmanız gereken işlemleri aynı şekilde tekrar edebilir ve anahtar sembolünü kapalı hale getirebilirsiniz.

Voice Over Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Apple cihazların özelliklerini keşfederek daha kolay ve keyifli bir şekilde cihazınızı kullanabilirsiniz. Sistem özellikleri oldukça gelişmiş olan cihazlarda aktif hale getireceğiniz her özelliğin farklı seçenekleri de mevcuttur. Voice over özelliğini kullanmaya başlamanız ardından da bilmeniz gereken birtakım özellikler var.
Voice over özelliği ile ekranda herhangi bir yere dokunmanız ardından dokunulan simge sesli olarak ifade edilir. Dokunduğunuz ve bilgi aldığınız öğeyi açmak için iki kez dokunmanız yeterli olacaktır. Voiceover özelliği aktif olan cihazlarda ekran kaydırmak için tek parmağınız yerine üç parmağınızı kullanmanız gerekiyor. Devam eden bir işlemi kapatmak içinse iki parmağınız ile iki kez dokunabilirsiniz.