Vainglory'nin İlk Dünya Şampiyonası Tamamlandı

Vainglory'nin İlk Dünya Şampiyonası Tamamlandı

Super Evil Megacorp'un geliştirdiği, günümüzün en popüler mobil MOBA oyunlarından birisi olan Vainglory'nin bir süredir devam eden ilk Dünya Şampiyonası bugün itibari ile tamamlandı.

Günümüzde MOBA oyun türü, en popüler türlerden birisi olarak yerini alıyor. Özellikle gerek mobil, gerekse PC platformunda, Dünyada toplam 493 milyon dolarlık bir pazara ulaşması, popülariterliğini yansıtır cinsten. Genellikle MOBA oyunlarından DOTA ve League of Legends gibi yapımlar biliniyor fakat bir süredir MOBA oyunları mobil platformlara da taşınmış durumda. Bunun en büyük örneği de geçen yaz çıkış yapan Vainglory. Bildiğimiz MOBA oyunlarına nazaran 5'e 5 değilde 3'e 3, daha küçük bir haritada oyun sunan Vainglory, oyuncuların takımca hareket ettiği ve rekabeti daha eğlenceli getirdiği bir oyun. Apple Store'da oyunlar arasında 618. sırada olan yapım, Google Play Store'da ise 225. sırada yerini almış durumda.

Bugün ise merakla beklenen Vainglory'nin ilk Dünya Şampiyonası tamamlandı. Şampiyon ise finalde SoloMid'i yenen Güney Kore temsilcisi Phoenix Armada oldu. Şampiyona bildiğiniz üzere TCL Çin Tiyatrosunda gerçekleştirildi. Bunun sebebi olarak ise Çin'de en çok oynanan mobil oyunların %24'ü eSpor oyunları olduğu açıklanmış ve bu sebepten dolayı finallerin Çin'de yapılması kararlaştırılmıştı. Gerçekleştirilen ilk Vainglory Dünya Şampiyonasına Kuzey Amerika, Asya, Avrupa ve Güney Amerika'dan toplamda 12 takım katıldı. Rekabetin üst düzeyde olduğu turnuva, ilerleyen yıllardaki gelecek turnuvalar içinde öncü niteliğindeydi. Finalde ABD temsilcisi SoloMid birçok oyunu üstün götürse de skora gitme bakımından eksik kalmasından ötürü 4-2'lik skorla şampiyonluğu Güney Kore temsilcisi Phoenix Armada'ya kaptırdı.