Uçağın Pilotu Değil, Sıradan Bir Yolcu Olacaksınız! Bambaşka Bir Simülatör: Airplane Mode

Uçağın Pilotu Değil, Sıradan Bir Yolcu Olacaksınız! Bambaşka Bir Simülatör: Airplane Mode

Oyun şirketleri her geçen gün farklı oyunları piyasaya sürüyor, hali hazırda iyi oyunlar sunan şirketler ise kendilerini geliştirmeye devam ediyor.

AMC Games’in uçak yolcusu olmayı vadettiği simülatör oyunu Airplane Mode, iki saatlik yeni bir uçuş modu ile geliyor. 6 saatlik uçuşu herkesin tamamlayamayacak olması sonucu bu kararı aldığı bilinen şirketin uçuşta karşılaşmayı vadettiği sinir bozucu unsurların varlığı aynı şekilde devam ediyor.

Yeni nesil uçak simülatör oyunlarından Microsoft Flight Simulator, geçtiğimiz hafta piyasaya giriş yaptı. Microsoft’un yeni nesil uçak simülatörü, gerek grafikleri gerekse gelişmiş oyun mekanikleri ile simülatör bağımlılarını etkilemeyi başardı. Microsoft Flight Simulator, kullanıcılarına gerçek bir pilotluk deneyimi sunmayı vadediyor. Pilot olmayı ya da pilotluk deneyimini oyunla da olsa yaşamak isteyen çok kişi olabilir. Peki yolcu olarak bu deneyimi yaşamak ister miydiniz?

AMC Games’in geliştirdiği Airplane Mode adlı simülatör, aynen Microsoft Flight Simulator gibi bir uçuş simülatörü. Fakat Airplane Mode’un bir özelliği var ki, sanıyoruz bunun bir benzeri daha yok. Bu oyunda pilot koltuğunda değil ekonomi sınıfında yer alan koltuklardan birine yolcu olarak oturuyorsunuz.

Korona virüs pandemisi döneminde birçok havayolu şirketi çalışmadı ve uçaklar aylarca yasaklandı ya da kısıtlandı. Bu sırada uçakla yolculuk yapmayı özleyenler ya da daha önce hiç uçuş deneyimi yaşamamış kişiler için geliştirilen Airplane Mode’da bir uçak yolculuğunda başınıza gelebilecek her şey bulunuyor. Sürekli ağlayan bebekler, kaba saba yolcular, halka açık Wi-Fi ağı gibi her şey oyunun içinde mevcut.

Örneğin ABD’nin New York kentinden İzlanda’nın Reykjavik şehrine uçacaksanız gerçekte olduğu gibi sizi 6 saatlik gerçek bir uçuş bekliyor. Yani oyunu kapatmaz iseniz uçuşu tamamlamak için gerçek bir yolculukta olduğu gibi ciddi bir sabra ihtiyacınız var demektir.