Ubisoft'a Dair Açıklanan Gerçekler Şok Etti

Ubisoft'a Dair Açıklanan Gerçekler Şok Etti

JasonSchreier tarafından Bloomberg için hazırlanmış olan Ubisoft makalesinin içeriği gerçekten de farklı ayrıntıları içinde barındırdığından dolayı herkesi şaşırttı. Makale içeriğinde özellikle Ubisoft’un yapımcılığını üstlendiği video oyunu AssassinsCreed hakkında verilen detaylı bilgiler herkesi şok içerisinde bıraktı.

Makalenin içeriği genellikle geçen haftalar içerisinde Ubisoft yönetim bölümünde meydana gelen değişikliklere ve son olarak gündeme gelen taciz ve diğer iddiaların ortaya atılmasından dolayı görevden karar verilerek alınan SergeHascoet, CecileCornet ve YannisMallat’la alakalı stüdyo içerisinde meydana gelen olayları konu almış fakat firma içerisinde nasıl bir erkek egemenliğinin olduğunu ve bu durumun ne kadar geliştiğini anlatan bilgiler de mevcut olduğundan dolayı özellikle Ubisoft yapımı oyunları oynayan herkes için şok etkisi yarattı.

KADIN ODAKLI OLMAMALARININ NEDENİNİ AÇIKLAMIŞLARDI

Makalede yer alan en önemli noktalardan biri olarak ise Assassin’sCreed serisi hakkında yazılan yorumlar. Assassin’sCreed serisi çok uzun zamandır içerisinde barındırdığı erkek karakterleri dolayısıyla popülerliğini arttırmayı başardı. 2014 senesinde Ubisoft’unkreatif direktörü olduğu bilinen Assassin’sCreedUnity’de oynanabilir bir kadın karakterin olmamasının nedenini kadın giysileri vesaire gibi durumların çok fazla iş çıkarttığını ifade ederek açıklamış ve herkesi aslında yine şoka sokmuştu.

JACOB DAHA FAZLA GÖRÜNÜYORDU

Son olarak şu detayı da vermek gerektiğini düşünmekteyiz. Assassin’sCreedSyndicate için ilk olarak hazırlanan senaryo içeriğinde oyunun ikiz kahramanları olarak ön plana çıkan Jacob ve Evie’ye eşit görünme zamanları verildiği bilinmekteydi fakat sonrasında oyunun piyasaya sürülmesiyle beraber Jacob karakterinin oyunda ne kadar baskın bir şekilde yer aldığı herkes tarafından görülmüştü.

Aslında oyunda bu gibi durumların olmasının nedeni olarak bu makalede Ubisoft yapımcılarının erkeke egemenliğine inandıkları açıkça anlatılmış. Bu gelişmenin ardından kadın oyun tutkunlarından nasıl bir tepki geleceği merak ediliyor.