Türkiye'de En Popüler Oyun Konsolları

Türkiye'de En Popüler Oyun Konsolları

Konsol savaşları ile ilgili tüm hızıyla devam eden yeni gelişmeler var. Bu süreçle ilgili olarak oldukça fazla seçenek bulunuyor. Birbirinden hızlı ve etkili bir seçenek ile hizmet sunan bu ürünleri sizler için sıralamak istiyoruz. Türkiye'de popüler olan oyun konsolları nedir ve ne şekilde karşımıza çıkmaktadır? Hemen bakalım.

Malumunuz son dönemlerde PlayStation 5 ile ilgili yeni nesil Xbox konsollarının ayak sesleri iyice geldi ve karşımıza çıkarıldı. Bu yüzden de herkes için daha detaylı ve estetik bir dilde çalışma organize edebilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Son zamanlarına yaklaşan PS5 duyuruları, artık hemen yerini bizzat konsollara alabilir. Peki ama ülkemizde tercih edilen konsollar nedir? Ne şekilde karşımıza çıkar?

Genel olarak konsol sektörüne baktığımız zaman bu alanda kendini tanıtan birkaç farklı marka var. Nintendo, Sony ve Microsoft. Ülkemizde hemen hemen hepsi de bir yere sahip tabii. Peki ama bu sıralama neye göre yapılıyor dersiniz? Güncel olarak ön plana çıkarılan seçeneklerin tamamını karşınıza çıkarabiliriz.

Sony PlayStation 4

Listemizin ilk sırasında yer alan PlayStation 4, özellikle kendi içinde bir yapıda ilerlemektedir. PS4 olarak şimdiki neslin konsolu kendi içinde büyük bir duyuruda organize edildiği için insanlara da daha keyifli anlar yaratıyor. Bu da ülkemizde çok tutulan bir şey. 2013 senesinde satışa sunulan PS4 hala çok iddialı oyunlarla karşımıza çıkıyor.

Game Boy Advance

Nintendo’nun en istikrarlı olduğu sektörlerden birisi de el konsolları. 2001 yılında çıkan Game Boy Advance’da bu durumun en önemli göstergelerinden.

Oyun dünyası için önemli bir basamak olan Gameboy Advance, şimdiye kadar 81.5 milyon adet satmayı başarmış durumda. Belki ilerleyen günlerde PS4, Game Boy Advance’ı geçmeyi başarabilir.

Sony PlayStation Portable (PSP)

Sony’nin ilk el konsolu olan PSP, 2004 yılında satışa sunulmuştu. Zamanına göre oldukça üstün bir cihaz olan PSP, kısa sürede önemli bir başarı yakaladı.

Donanım olarak o zamanki en güçlü el konsolu olan PlayStation Portable toplamda 82 milyon satarak, dünyanın en çok satan konsolları listesine girmeyi başardı.

Sony PlayStation 3

Konsol savaşlarının en yoğun yaşandığı dönemde satışa sunulan PlayStation 3, Nintendo Wii ve Xbox 360 gibi rakiplerine rağmen 83.8 milyon satmayı başarmıştı.

2006 yılında satışa sunulan konsol, Xbox 360’tan yaklaşık olarak 1 yıl sonra raflardaki yerini almasına karşın, başarılı bir satış grafiği ortaya koymuştu.

Microsoft Xbox 360

Evet, listemizde bir de Microsoft konsolu yer alıyor. Malum, Microsoft konsol sektöründe o kadar da istikrarlı bir firma değil. Xbox ile pek bir başarı yakalayamayan Microsoft, Xbox 360 ile en parlak zamanlarını yaşadı.

PS3’ten 1 sene önce satışa sunulan Xbox 360, bu avantajı kullanarak 84 milyon adet satmayı başardı. Xbox 360’ın bu kadar çok satmasında, cihazın çıkışından 1 sene sonra kırılması ve korsan oyun oynatmaya başlaması da önemli bir rol oynadı.

Nintendo Wii

Gamecube ile büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Nintendo, Wii ile birlikte önemli bir başarıya imza attı. PlayStation 3 ile hemen hemen eş zamanlı olarak satışa sunulan Wii, güçsüz bir konsol olmasına karşın yenilikçi kontrol sistemi ile dikkat çekmeyi başarmıştı.

Sony PlayStation

Belki de oyuncular için tarihi değiştiren konsol PlayStation’dır. Zamanına göre güçlü yapısı ve muazzam kontrolcüleriyle dikkat çeken PlayStation, 1994 yılında satışa sunulmuştu. Büyük ilgi çeken konsol dünya genelinde 102.5 milyon satmayı başardı.

Bu oyunlar bu şekilde geniş bir liste ile ülkemizde ön plana çıkıyor. Bu yüzden de herkes bu oyunlara göre hareket etmek istiyor diyebiliriz. Daha farklı ve daha düzenli bir yapıda ilerleyen bu çalışmalar için tek bir tıklama yeterli olacaktır.