Türkiye'nin Hizmet İhracatı Ödül Töreni'nde TaleWorlds Ödüle Layık Görüldü

Türkiye'nin Hizmet İhracatı Ödül Töreni'nde TaleWorlds Ödüle Layık Görüldü

Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde TaleWorlds ödüle layık görüldü. Ekonomi Bakanı'ndan ödülünü alan TaleWorlds ekibinin genel müdür Ali Erkin ödülü aldıktan sonra bir de röportaj gerçekleştirdi.

Mount & Blade isimli yapımları ile birlikte Türkiye'deki ilk AAA kalitede bir oyun geliştirmiş olan TaleWorlds, aynı zamanda en çok gelir elde eden Türk oyunu olma niteliğini de taşıyor. 7 milyondan fazla kopya satmayı başaran yapımın satışlarının %95'i ise yurt dışı satışlarını içeriyor. Aynı zamanda ülkemizde geliştirilen ilk konsol oyunu da olan bu yapım geçtiğimiz haftalarda PlayStation 4 için çıkışını gerçekleştirmişti.

Daha önce geçtiğimiz haftalarda Gizli İhracat Şampiyonu ödülüne layık görülen TaleWorlds, bugün düzenlenen Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde bir ödülün daha sahibi oldu. Bu yıl ilk kez düzenlenen bu ödül töreninde THY, Netaş, Kanal D, Digitürk gibi dev firmalarla birlikte TaleWorlds'da ödül alarak, kalitelerini bir kez daha taçlandırmış oldu. Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ödül verme sırasının TaleWorlds'e geldiği sırada sözlerine TaleWorlds'un kalitesinden bahsederek başladı. Kısa bir konuşmanın ardından ödül takdim edildi ve Başbakan Binali Yıldırım TaleWorlds hakkında "İşte bakıyoruz, bir genç bilişimci bir oyun yazmış ve 200'den fazla ülkeye bunu satmış" diyerek Türk firmadan övgüyle bahsetti.

Sadece hizmet sektöründe çalışan firmalara verilen ödüller, farklı farklı kategorilere ayrılmıştı. Toplam 50 ödülün dağıtıldığı törende 3 firmaya özel ödül verildi. Bu özel ödüllerden birisini almayı başaran TaleWorlds'un genel müdürü Ali Erkin ödülü Ekonomi Bakanı'ndan aldı. Ödülün takdim sırasında Ekonomi Bakanı geliştirici firmanın ismini tam anlayamaması nedeniyle birkaç kez tekrarladı. Daha sonra Ali Erkin tişörtündeki firma logosunu bakana gösterdi. Ödül takdim edildikten sonra TaleWorlds genel müdürü Ali Erkin şu sözleri dile getirdi:

"Devletimizin, sayın bakanlarımızın oyun geliştirme sektörüne önem veriyor olmasını çok değerli buluyoruz. Özel olarak bakanlarımızla da görüşüyoruz, kendileri bize destek veriyor. Dünyada 110 milyar dolarlık bir oyun pazarından söz ediyoruz. Türkiye olarak bizim ihracatımız da 400 milyon dolar seviyesinde. Bunu arttırmak istiyoruz, 2023 için 10 milyar dolarlık bir hedefimiz var. İnşallah hem sektörümüzün gayreti hem de devletimizin desteği ile bu hedefimize ulaşacağız. Bugün özel ödülü aldık. Bundan yaklaşık 1 ay önce İhracat Zirvesi’nde özgün ürün ödülünü almıştık. Ayıca Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği ile beraber diğer yerli oyun yapımcılarına destek oluyoruz. Aynı zamanda bakanlarımızla da çalışıp hem sektördeki yetişmiş insan kaynağının artması için -bizim en önemli sıkıntımız yetişmiş insan kaynağı- hem de diğer ekonomik destekler olsun, eğitim faaliyetleri olsun bütün bunlar için yoğun bir çaba sarf ediyoruz."

Türk Oyun Geliştiricilerine son yıllarda ülkemizde desteğin artması gerçekten güzel durumlar. Bakalım oyun sektöründe ülkemiz daha iyi yerlere gelebilecek mi?