Turkcell İnternet Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Turkcell İnternet Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Turkcell “Hotspot” uygulaması diğer bir isimle “internet bağlantısının kişisel erişim noktası” ile ücretli hale getirmeyi planlıyordu. Bu özellik, başka cihazlar ile internet paylaşımı yapıldığı zaman fatura olarak ücretlendirilecek idi. Fakat Turkcell operatörü internet üzerinden yapılan tepkilere kayıtsız kalmayıp bu konu ile ilgili bir değerlendirme yaparak konuya bir açıklık getirmiş ve 15 Ocak 2019 tarihinden itibaren “Hızlı Giriş” sistemiyle kullanıcıların güvenli internet paylaşımı ile hiçbir şekilde ücret talep edilmeyeceğini belirtmişlerdir.

Turkcell’in bireysel veya kurumsal hatlarından birini kullanıyorsanız ve kablosuz özellikli akıllı bir mobil cihazınız var ise, başka cihazlar arası Internet’i hem güvenli bir şekilde hem de ücretsiz olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Peki, Turkcell İnternet paylaşımı Nasıl Yapılır?+

Turkcell Hızlı Giriş ile İnternet Paylaşımı

Turkcell Hızlı Giriş yöntemi ile internet paylaşımı işlemi için ilk olarak yapmanız gereken, mobil akıllı cihazınızın kişisel erişim veya mobil erişim noktası olan Hotspot özelliğini açmanız gerekmektedir. Sonrasında bu ağ ile bağlantıyı sağlayınız. Bağlantı kurulumunu başarılı bir şekilde sağlandıktan sonra gerçekleştirdikten sonra, telefonunuza güvenli internet bağlantısı için Turkcell operatörü tarafından kısa mesaj (sms) gelecektir. Bu mesajın içeriğinde bir web linki bulunacaktır. Bu web linkine tıklayarak mobil internet tarayıcınızda otomatik olarak açılacak ve Hızlı Giriş yapacağınız sayfaya erişmiş olacaksınız. Bundan sonraki adımda sayfada bulunan kutucuk kısmını Turkcell telefon numaranızı yazarak, giriş butonuna tıklamanız gerekmektedir. Buradan itibaren iki farklı durum söz konusudur:

  1. Telefonunuzda Turkcell Menu olan sim kart kullanılıyorsa, otomatik olarak karşınıza Hızlı Giriş Onay sayfası gelecektir bunu onaylatarak Turkcell ile güvenli bir şekilde internet paylaşımını sağlamış olursunuz.
  2. Telefonunuza Turkcell Menu olmayan bir sim kart kullanıyorsanız; otomatik olarak bağlantı kurulmuş demektir ve güvenli bir şekilde internet paylaşımını sağlayabilirsiniz.
    Peki bunları yapmaksak ne olur?

Turkcell Hızlı Giriş ile Internet Paylaşımı Yapmaz ise Ne Olur?

Hızlı Giriş yapılmadığı takdirde Turkcell bunu ek paket olarak algılayarak otomatik olarak 2 GB Hotspot paketi tanımlanır. Bu paketin ücreti 19 TL'dir. Turkcell bu paketten yanı sıra Hotspot 4GB 29 TL, Hotspot 6GB 39 TL, Hotspot 10 GB 49 TL’den aylık olarak ücretlendirilecektir. Bunun için internet paylaşımı yaparken Hızlı Giriş ile ücretsiz şekilde yapılmalı ve sürpriz internet faturaları ile karşılaşılmamalıdır.