TikTok’un Patronu İstifa Etti

TikTok’un Patronu İstifa Etti

Amerika Birleşik Devletleri tarafından uygulanan yoğun yaptırımlar nedeniyle zor günler geçiren TikTok daha zor günlere doğru gitmeye devam ediyor. TikTok’un CEO’su istifa etti. 

Popüler sosyal medya uygulaması olan TikTok’un Haziran ayında göreve başlayan ancak sadece 6 ay CEO’luk görevini yürüten Kevin Mayer, Amerika Birleşik Devletleri’nin baskısı nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Mayer TikTok’un hisse devrinin gerçekleşmesi durumunda global olarak TikTok’u yönetme görevini yerine getiremeyeceğini açıkladı. 

Kevin Mayer, daha önce Disney’in önemli yöneticilerinden birisiydi ve Disney+ servisinin hazırlık aşamalarının başındaki isimdi. Disney’in eski CEO’sy Bob Iger’ın ayrılışının ardından koltuk beklerken Bob Chapek’in görevlendirilmesi Mayer adına hayal kırıklığı olmuştu. Mayer daha sonrasında ise TikTok’un CEO’luk koltuğuna oturmuştu. 

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Trump hükümeti 15 Eylül tarihine kadar TikTok’un ABD operasyonlarının satın alınması talimatı vermişti. Microsoft’un bu hisselere talip olduğu aktarılırken, TikTok’un hisselerini satın almak isteyen şirketlere yenileri eklenmeye devam ediyor. TikTok’un ABD operayonlarının ardından Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya operasyonlarının da satılması gündemde.