The Order: 1886'nın Devam Oyunu Gelebilir

The Order: 1886'nın Devam Oyunu Gelebilir

Geçen yıl PlayStation 4 platformuna özel olarak çıkışını gerçekleştiren The Order: 1886'nın devamının gelip gelmeyeceği ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Ready at Dawn ve SCE Santa Monica Studio'nun birlikte geliştiriciliğini üstlendiği, yayıncılığını ise Sony'nin yaptığı The Order: 1886, geçtiğimiz yılın Şubat ayında PlayStation 4 platformuna özel olarak çıkışını gerçekleştirmişti. Oyunu oynayıp bitiren oyuncular ise oyunun oynanış süresinin kısa sürmesinden dolayı devamının gelip gelmeyeceğini merak ediyordu. Başarı olarak çok iyi bir ivme yakalayamayan yapım için geliştirici ekip oyunun devamını düşünmekteymiş. Yapımın yönetmenliğini üstlenen Ru Weerasuriya, gerçekleştirdiği röportajda, oyunun büyük bir geleceğe sahip olduğunu ve hikayesini devam ettirmek istediklerini belirtti.

Yönetmen Ru Weerasuriya, Game Informer'da gerçekleştirdiği röportajında şunlara değindi;

"Biz The Order: 1886'nın geliştirme aşamasına başladığımızda bu yapımın evreninin tek bir oyunla kalamayacağından emindik ve doğal olarak devamını en başından beri düşünüyorduk. Bu yapımın büyük bir geleceği var ve aklımızda şuanki ilerleyen hikaye dışında çok büyük bir hikaye kurgusu bulunuyor. Daha önceki yapımlarda bulunmayan bir hikaye örgüsü oluşturduk. Yani The Order: 1886 devam ederse çok daha güzel olarak devam edebileceğini söyleyebilirim."

Oyun PlayStation 4 platformuna özel olarak çıkışını gerçekleştirdiği için serinin devamının gelmesi için Sony'nin de izni gerekiyor. Bu yüzden Ru Weerasuriya kendisine gelen "Sony'nin bu konuda bir isteği var mı?" sorusuna, "Bunu bana değil, bizzat Sony'e sormalısınız." yanıtını verdi.

Görünen o ki Ready at Dawn ve SCE Santa Monica Studio'nun The Order: 1886 ile işleri bitmiş değil. Oyunun oynanış süresinin oyuncular için yeterli olmadığı gibi geliştirici ekibinde aklındaki fikirler gerçekleştirilmiş değil. Olası bir Sony ile yapılan yeni bir anlaşma sonucunda The Order: 1886'nın devam oyununu görebiliriz.