THE LAST OF US PART 2 ‘DE BÜYÜK ZAM

THE LAST OF US PART 2 ‘DE BÜYÜK ZAM

Güzel bir macera-aksiyon oyunu olan The Last of Us Part cordyceps mantar türünün mutasyona uğramasından dolayı enfekte olan yaratıklara, yamyamlara ve düşmanlara karşı çeşitli mühimmatlar ve el becerisiyle yapılmış silahlar yardımı ile saldırı yapıp hayatta kalma mücadelesini hedefleyen bir oyundur. İlk serinin 5 sene sonra ardından 2. Seri olan part 2 yayınlanmıştır. 2014 Yılında oyunun üretim aşamaları tamamlanmasına rağmen oyunda iyileştirilmeye gidilmesi adına bir süre daha yayınlamama kararı alan oyun yapımcıları daha sonrasında da korana virüs salgını nedeniyle olan lojistik sıkıntılardan da ötürü oyunun yayınlanmasını 2.kez de sağlayamadı.

Yapılan yenileme ile de oyunda duvar ve herhangi bir konumda sabit duran nesnelerin arkasından geçen düşmanların görünme özelliğini eklenerek, düşmanları daha rahat bulup oyunu sürdürme özelliği de daha etkin hale geliyor. Ayrıca oyunda bulunan çeşitli takviyeleri de kullanarak yetenek becerilerini yükseltebilirler. Bu yetenek becerileri de gizlilik, üretim ve hayatta kalmadır. Bu gizlilik özelliği sayesinde bazı silahlarınızda ki susturucular etkin hale gelir ayrıca sürünme hızınızda artar. Hayatta kalma yeteneği ise sağlığınızı etkiler aynı zamanda ateş ettiğiniz mesafede daha fazla etki gösterme gücünü de sağlar. Son olarak üretim yeteneği ise bomba kurup atmadaki hızlılık oranını etkiler aynı zaman da yakın dövüşlerde etki eder.

19 Haziran tarihinde oyuncuların beğenisine sunulan bu dikkat çekici oyunun fiyatı da oldukça dikkat çekmekte. İlk satış fiyatı 429 TL olan bu oyunun şu andaki fiyatı tamı tamına 499 TL.

Playstation 4 için yayınlanan bu macera ve aksiyon dolu oyun yayınlandığı zamandan beri adından oldukça bahsettirdi ve Playstation 4 de yerini ilk sıralarda aldı. Durum böyle olunca tüm The Last of Us Part 2 oyun sevenlerinin ilk sorusu bu seri Playstation 5’te de yerini alacak mı? Oyunun yapımcıları tarafından bu konu ile ilgili herhangi bir açıklama gelmemesi büyük olasılıkla hali hazırda öyle bir planlarının olmadığı kanısına vardırıyor. İlginizi çektiyse oyunu deneyebilir bu muhteşem heyecana sizlerde dahil olabilirsiniz.