WhatsApp, Yerel Yedeklemesinde Uçtan Uca Şifreleme İçin Çalışıyor

WhatsApp, Yerel Yedeklemesinde Uçtan Uca Şifreleme İçin Çalışıyor

WhatsApp'ın yerel yedeklemesinde ve bulut yedeklemelerinde (yani Google Drive'da depolanan) uçtan uca şifrelemeyi (E2EE) test ediyor.

Son birkaç yılda teknoloji ve internet kullanımı yaygınlaştı. Teknoloji neredeyse her şeyi kolaylaştırır, bu nedenle dünyanın her yerindeki insanlar ve işletmeler artık günlük görevleri için ona bağımlıdır. Teknolojinin sayısız avantajı olmasına rağmen, veri ihlalleri ve bilgisayar korsanlığı gibi birkaç dezavantajı vardır. Günümüzde teknolojik cihazlar, kamuya açık veya özel olabilen büyük miktarda veriye sahiptir. Bilgisayar korsanları, dijitalleşmenin başlangıcından bu yana, kullanıcı cihazlarına girmek ve denemek için farklı yöntemler kullanıyor. Çoğu bilgisayar korsanı, kullanıcının cihazındaki farklı yazılımlara ve uygulamalara girmelerine izin veren güvenlik açıkları bile satın alır.

Son 10 yılda akıllı telefonlar teknoloji pazarını büyük ölçüde ele geçirmiş ve geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşabilmiştir. Bu sürekli artan kullanıcı tabanı, bilgisayar korsanlarının akıllı telefon uygulamalarını hedef almasına neden oldu, böylece akıllı telefonlarda bilgisayar korsanlığı ve veri ihlali arttı.

Artan bu sorunu çözmek için mobil uygulamalar daha iyi şifrelemeler geliştiriyor. Yeni keşif, kötü şöhretli mesajlaşma uygulaması 'WhatsApp'ın yerel yedeklemesinde ve bulut yedeklemelerinde (yani Google Drive'da depolanan) uçtan uca şifrelemeyi (E2EE) test ettiğini gösteriyor.

whatsapp-yerel-yedeklemesinde-uctan-uca-sifreleme-icin-calisiyor.jpg

WhatsApp, kullanıcılar için bir içerik yedeği oluşturmaya izin verir ve mesajları Google Drive'da ve yerel olarak SD kartlarda saklar, böylece kullanıcılar istedikleri zaman geri alabilirler. Bulutta veya yerel olarak yedekleme oluşturmak kesinlikle harika bir fikir olsa da, kullanıcıları yedeklemelerinin güvenliği konusunda endişelendirdi. Şu anda, yedeklemeler uçtan uca (E2E) güvenlik protokolleri tarafından korunmamaktadır.

Yaklaşan E2E yedekleme teknolojisi ile, yeni E2EE üçüncü tarafların verilere erişimini tamamen kısıtlayacağından, WhatsApp bu sorunu kolayca çözecektir. Bu, WhatsApp yedekleme dosyalarında saklanan konuşmalara uzaktan erişmeye çalışan bilgisayar korsanlarının durdurulmasına büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

WhatsApp şu anda yedeklemelerinde bir tür güvenlik sağlıyor, ancak şifreleme uçtan uca değildir, bu da şifresinin çözülme ve üçüncü bir tarafça erişilme riski olduğu anlamına gelir. Ancak uçtan uca şifrelemenin serbest bırakılmasıyla, yedeklemeler herhangi bir üçüncü tarafa karşı daha iyi korunacaktır.

WABetaInfo'ya göre, yeni uçtan uca şifreleme ilk olarak Android'in WhatsApp beta sürümünde mevcut olacak. Şifrelemenin orijinal sürümde yayınlanacağı şirket tarafından henüz duyurulmadı.