Twitter, Telefon Numaralarınızı Hedefli Reklamlarda Kullananlara 150 Milyon Dolar Ödeyecek

Twitter, Telefon Numaralarınızı Hedefli Reklamlarda Kullananlara 150 Milyon Dolar Ödeyecek

2011 emrini ihlal edenlere 150 milyon dolarlık para cezası verilmesine ek olarak, yeni emir Twitter'ın yasadışı olarak topladığı telefon numaralarını ve e-posta adreslerini reklam yayınlamak için kullanmasını yasakladı.

Twitter, hedeflenen reklamcılık için en az 140 milyon kullanıcının e-posta adresini ve telefon numarasını aldatıcı bir şekilde kullandığı için Adalet Bakanlığı (DOJ) ve Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile bir gizlilik davasını çözmek için 150 milyon dolar ödemeyi kabul etti. FTC'ye göre Twitter, hesaplarını güvence altına almak amacıyla kullanıcılardan kişisel bilgiler istedi, ancak daha sonra "Twitter'ın finansal yararı için hedefli reklamlar sunmak için de kullandı".

FTC Çarşamba günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, "Bu, Twitter'ın FTC Yasası'nın ilk iddia edilen ihlali değildi, ancak bu şirkete 150 milyon dolarlık para cezasına mal olacak" dedi. Dava, FTC'nin şikayette bulunduğu 2010 yılına kadar uzanıyor. Bu durumda Twitter, kullanıcıların tweetlerine kimlerin erişebileceğini kontrol edebileceklerini ve özel mesajlarının yalnızca alıcılar tarafından görüntülenebileceğini söyledi.

Ancak FTC'ye göre Twitter, kullanıcıların tercihlerine saygı gösterilmesini sağlamak için makul güvencelere sahip değildi. Bu davayı çözmek için şirket, "[Twitter'ın] kamuya açık olmayan herhangi bir tüketicinin güvenliğini, mahremiyetini, mahremiyetini veya bütünlüğünü ne ölçüde koruduğunu ve koruduğunu daha fazla yanlış beyan etmesi halinde önemli mali cezalar uygulayacak olan ve 2011'de kesinleşen bir emri kabul etti. bilgi."

"Az önce açıklanan 150 milyon dolarlık para cezası, FTC adına Adalet Bakanlığı tarafından yapılan ve Twitter'ın belirtilen güvenlik amacıyla müşterilerin kişisel bilgilerini toplayarak önceki davada emri ihlal ettiğini ve ardından ticari olarak istismar etmek," dedi FTC.

Mayıs 2013'ten Eylül 2019'a kadar Twitter, çok faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmek gibi güvenlik amaçlarıyla kullanıcılardan telefon numaralarını veya e-posta adreslerini vermelerini istedi.

Twitter ayrıca insanlara, hesap kurtarmaya yardımcı olmak (örneğin, kullanıcılar şifrelerini unuttuysa) veya Twitter bir kişinin hesabında şüpheli etkinlik tespit ederse tam erişimi yeniden etkinleştirmek için kişisel verilerini kullanacağını söyledi.

FTC, Twitter'ın şirketin amacının örneğin "Hesabınızı korumak" olduğunu iddia ederek insanları telefon numaralarını ve e-posta adreslerini vermeye teşvik ettiğini söyledi.

Twitter ayrıca kullanıcıları bu bilgileri sağlamaya teşvik etti çünkü "Ekstra bir güvenlik katmanı, sizin ve yalnızca sizin Twitter hesabınıza erişebildiğinizden emin olmanıza yardımcı olur."

Aslında, şirketin iddia ettiği koruyucu amaçlarla kişilerin telefon numaralarını ve e-posta adreslerini kullanmaya ek olarak, Twitter ayrıca bilgileri insanları hedefli reklamlar sunmak için kullandı - Twitter'ı milyonlarca zenginleştiren reklamlar.

Şikayetin kapsadığı süre boyunca 140 milyondan fazla kullanıcı güvenlik amacıyla Twitter'a e-posta adreslerini veya telefon numaralarını verdi.

2011 emrini ihlal edenlere 150 milyon dolarlık para cezası verilmesine ek olarak, yeni emir Twitter'ın yasadışı olarak topladığı telefon numaralarını ve e-posta adreslerini reklam yayınlamak için kullanmasını yasakladı.

ABD ajansı, "Twitter, kullanıcıları telefon numaralarını ve e-posta adreslerini uygunsuz kullanımı konusunda bilgilendirmeli, onlara FTC yasa uygulama eylemi hakkında bilgi vermeli ve kişiselleştirilmiş reklamları nasıl kapatabileceklerini ve çok faktörlü kimlik doğrulama ayarlarını nasıl gözden geçirebileceklerini açıklamalıdır" dedi.

Twitter ayrıca, insanların bir telefon numarası vermesini gerektirmeyen çok faktörlü kimlik doğrulama seçenekleri sunmalıdır, dedi ve FTC emirlerini ihlal etmenin önemli cezalarla sonuçlanacağını da sözlerine ekledi.