NASA, Güneş Sistemi 'Fosillerini' Keşfetme Görevini Başlattı

NASA, Güneş Sistemi 'Fosillerini' Keşfetme Görevini Başlattı

Lucy, Jüpiter'in Truva asteroitlerini keşfetmek için ajansın ilk görevi olacak.

Erken Güneş Sistemini incelemek için daha önemli görevlerden biri şu anda devam ediyor. NASA, Jüpiter'in Lagrange noktalarının yakınında sıkışıp kalan Truva asteroitlerini keşfeden ilk ajans olacak robotik bir uzay aracı olan Lucy'yi fırlattı. Güneş Sistemi'nin evrimini anlamaya yardımcı olacak gezegen oluşumunun "fosilleri" olarak kabul edilirler, tıpkı australopithecus Lucy'nin insanların atalarını anlamalarına yardımcı olması gibi.

Kalkıştan yaklaşık bir saat sonra bir ULA Atlas V roketinden ayrılan uzay aracı, iki adet 24 fitlik güneş dizisini başarıyla yerleştirdi. Araç şu anda yolculuğunun ilk ayağına, Ekim 2022'de Dünya çevresindeki ilk yerçekimi desteğine hazırlanırken Güneş'in etrafındaki yörüngesine başlarken pillerini şarj ediyor.

Buna uzun bir görev demek yetersiz kalır. Lucy, 2024'te başka bir yerçekimi yardımı için Dünya'ya dönecek ve 2025'te Donaldjohanson asteroitinin (ana asteroit kuşağının yakınında) yanından geçene kadar herhangi bir asteroit görmeyecek. Sonda, ilk olarak Jüpiter'in önünde, ilk Truva asteroitleri sürüsünü ziyaret ediyor. , 2027'de. Ardından 2031'de üçüncü bir yerçekimi yardımı için Dünya'yı ziyaret etmeden önce dört uçuş yapacak. Sonunda 2033'te ikinci asteroit sürüsünü ziyaret edecek.

En azından her asteroit görevi için bu kadar sabırlı olmanıza gerek kalmayacak. NASA, 2022'de başka bir kaşif olan Psyche'yi fırlatacak. Araç, 2026'da metalik asteroit (16) Psyche'ye varacak ve 21 ay boyunca erken bir gezegenin açıkta kalan çekirdeğini mi yoksa 'sadece' erimemiş malzemeyi mi temsil ettiğini belirlemek için harcayacak. Lucy, iki projeden daha hırslı ve Güneş Sistemi'nin nasıl oluştuğuna ışık tutarsa ​​fazladan kazanç sağlayabilir.