Meta, AB'deki kullanıcıların Instagram ve Facebook hesaplarının bağlantısını kaldırmasına olanak tanıyor

Meta, AB'deki kullanıcıların Instagram ve Facebook hesaplarının bağlantısını kaldırmasına olanak tanıyor

Meta, Avrupalı ​​kullanıcıların Instagram, Facebook ve diğer hizmetlerdeki hesaplarının bağlantısını kesmesine olanak tanıyacak. Teknoloji devi, Mart 2024'te yürürlüğe girecek Dijital Piyasalar Yasası'nın yeni kurallarına uymak istiyor.

Instagram, Facebook ve WhatsApp'ın ana şirketi, bir blog yazısında Instagram ve Facebook hesaplarını bağlayan kullanıcılara bu hesapların bağlantısını kesme seçeneğinin verileceğini yazıyor. Facebook hizmetleri Messenger, Marketplace ve Gaming gibi diğer hizmetlerin Meta ile olan bağlantısının kesilmesi de mümkün olacaktır.

Hesap bağlantısının kesilmesi etkinleştirildiğinde, AB'deki kullanıcılar, kişisel bilgilerinin farklı hizmetler arasında paylaşılması gerekmeden Meta hizmetlerini kullanabilirler. Bu, örneğin Messenger uygulamasının artık Facebook hesabı olmadan kullanılabileceği anlamına geliyor.

Facebook Marketplace ve Facebook Gaming kullanıcıları da Facebook hesaplarındaki önemli bilgileri bu hizmetlerle paylaşmamayı tercih edebilir ancak Meta bunun işlevselliğin azalmasına yol açacağını belirtiyor. Örneğin, Marketplace aracılığıyla potansiyel alıcı veya satıcılarla iletişimin Messenger yerine e-posta yoluyla gerçekleşmesi gerekecek. Facebook Gaming ile kullanıcının Facebook bilgilerinin bağlantısı kesildikten sonra yalnızca tek oyunculu oyun oynamak mümkündür.

Bu ayın başlarında Google'ın ana şirketi Alphabet, AB kullanıcılarının artık teknoloji devinin hizmetlerinin kişisel veri alışverişinde bulunup bulunmayacağına kendilerinin karar verebileceklerini duyurdu. Google ayrıca, bağlantısız hizmetlerin bazı işlevlerinin daha az çalışabileceğini de belirtiyor.

Dijital Piyasalar Yasası, Meta ve Google gibi büyük teknoloji şirketlerinden oluşan, kapı denetleyicilerine bağımlı olan şirketler için eşit şartlar sağlamayı amaçlayan bir antitröst yasasıdır. Başka bir deyişle: bu Avrupa yasası, büyük oyunculara kısıtlamalar getirerek adil rekabeti teşvik etmelidir.