Supermassive Games, Until Dawn'ı PS4 Pro'ya Uyarlamayacak

Supermassive Games, Until Dawn'ı PS4 Pro'ya Uyarlamayacak

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında PlayStation 4'e özel olarak çıkışını gerçekleştiren, Supermassive Games'in geliştirdiği, Sony'nin ise yayıncılığını üstlendiği korku oyunu Until Dawn, görünen o ki PlayStation 4 Pro'nun nimetlerinden faydalanmayacak.

Until Dawn. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında raflardaki yerini almış ve oyun dünyası için bambaşka bir oyun olmuştu. Çıkışına kadar fazla adından söz ettirmese de, çıkışı ile birlikte satış listelerini ele geçirmiş, büyük başarılara imza atmıştı. Özellikle oyuncuların seçimlerinin oyunun sonunu etkilemesi ve oyunun neredeyse 200'den fazla sonunun olması oldukça ilgi çekmiş, oyuncuların olumlu eleştirilerini kazanmıştı. Gerek atmosferi gerekse karakterleri ile oyuncuların neredeyse içine işleyen bu yapımın da elbette kendi güzelliklerini perdeleyen kronik sorunları bulunuyordu. Sadece PlayStation 4'e özel olarak geliştirilmiş olmasına rağmen kendi platformunda optimize sorunları yaşayan yapımın neredeyse her anında sürekli FPS düşüşü yaşanıyordu. Bunun üzerine oyuncular geliştirici ekip Supermassive Games'i mail yağmuruna tutmasına rağmen gelen bir çok güncelleme bu sorunu çözememişti. Oyunu var olduğu haliyle, sorunlarıyla bitirmek zorunda kalan oyuncuların PlayStation 4 Pro'nun duyurulmasıyla ile birlikte yeni umutları doğmuştu fakat geliştirici ekip bu umutlarında boşa çıktığını resmi Twitter hesabı üzerinden attığı Tweetle göstermiş oldu.

Yapılan açıklamaya göre Supermassive Games'in Until Dawn'ı PlayStation 4 Pro'ya optimize etmesi planlarının arasında yer almıyor. Aslında oyuncuları bu açıklama çok şaşırtmasa da, böylesine bir yapımın PlayStation 4 Pro gücünde oynanabilmesi bütün herkesin beklentileri arasındaydı. Söylenenlere göre Supermassive Games ekibi optimizasyon yapamadığını kabul ederek, 4K teknolojisi gibi bir yükün altına girmeyi düşünmüyormuş. Ne kadar doğru bilemesek de şunu biliyoruz ki, Until Dawn PlayStation 4 Pro'ya özel olarak uyarlanmayacak.