Sony birleşme yaptı

Sony birleşme yaptı

Birleşerek büyümeyi hedefleyen firmalardan biride Sony, Sony Computer Entertainment ve Sony Network Entertainment şirketlerini birleştirdi.

Birleşmenin nedeni konusunda ise bir açıklama yapılmadı. Ancak bu konuda bazı iddialar yayılmaya başladı bile. Bu iddialara göre Sony bu birleştirmeyi ana neden olarak PlayStation için yaptı. Sony firması birçok konuda üretim yapan bir firma olarak piyasada önemli bir yer tutuyor. Akıllı telefonlardan televizyona bilgisayardan kameraya kadar birçok alanda iş hacmine sahip durumda bulunuyor. Sony firması yeni bir hamle ile yeni bir yapılanma sürecine girdi ve şirket bazında birleşti. Bu yeni yapılanmaya göre Sony Interactive Entertainment adlı yeni bir kurum altında Sony Computer Entertainment ve Sony Network Entertainment firmaları bir arada hizmet vermeye başlayacak. Bu firmalar değişik yönlerden PlayStation üzerinde çalışıyorlardı. Sony Computer Entertainment firması PlayStation için yazılım üretme donanım yapma ve oyun üretme gibi işler yapıyordu. Sony Network Entertainment firması ise Playstation için Playstation Vue ya da Playstation Store gibi hizmetler sunuyordu.

[baslik]Bu Birleşme Playstation İçin mi?[/baslik]

Bu birleşme ile ilgili olarak net bir bilgi gelmedi. Ayrıca birleşmenin hangi amaçla ya da neyin sonucu olarak yapıldığı da açıklanmadı. Ancak bu konuda uzman kişiler birleşmenin Playstation için yapılmış olma ihtimalini yüksek olarak görüyor. Birleşme sayesinde Playstation geliştirilmeleri daha rahat bir ortamda yapılabilecek. Ayrıca yapılan birleşmenin Playstation modelleri için ne gibi yenilikler getireceği ya da yenilik getirip getirmeyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Sony firması en son olarak Playstation 4 modelini piyasaya sürmüştü. Sony bu modelle gerçekten çok iyi satış rakamlarına ulaşmıştı. Ayrıca Playstation 5 modelinin ne zaman çıkacağı ise merak konusu olmuş durumda. Firma ise bu konuda herhangi bir açıklama yapmış değil. Ancak firmanın yapmış olduğu çalışmalar çok farklı yeni bir tasarımda PlayStation geleceğini düşündürüyor. Oyun konsolunda büyük yenilikler bekleniyor. Sony firmasının bu atağı ne gibi sonuçlar vereceği ise halen bilinmiyor. Birçok kişi bu konuda yorum yapıyor ancak bu birleşmenin ne gibi sonuçlar vereceği ise ileriki günlerde netlik kazanabilir.