Overwatch PTR (test) serverına girme

Blizzard'ın geçtiğimiz aylarda hem PC platformuna hemde yeni nesil konsollara çıkarttığı MOBA tadında FPS oyunu Overwatch için bir çok yenilik gelmeye devam ediyor. Hem oyuna dahil edilecek yenilikler, hemde yapılacak düzenlemeler ise ilk olarak test ediliyor. Bu test ise ilk olarak Public Test Region yani PTR olarak kısaltılan halka açık testi serverında yapılıyor. İsminden de anlaşılacağı üzere isteyen herkes bu severlara girebiliyor. (tabi overwatch oyuna sahip olan herkes)

İlginizi çekebilir: Overwatch’ta hızlı seviye atlama.

Peki ya PTR serverlarına nasıl giriliyor. Aslında çok basit, birkaç tıklama ile Test serverlarına bağlanmak mümkün. Ancak öncelikle bilmeniz gereken birkaç konu var. Bu serverlarda yaptığınız hiç bir şey kaydedilmiyor. Overwatch'a gelecek düzenlemeler ve yenilikleri ilk burada görebiliyorsunuz. Mesela geçtiğimiz günlerde "Overwatch’un Yeni Nişancı Desteği Ana Oldu!" başlıklı haberde duyurduğumuz yeni karakter henüz gelmedi ama halen test severlarında oynanabilir durumda. Ayrıca PTR'ye girebilmek için oyunu bir kez daha indirmeniz gerekiyor. Bunun nedeni ise test severının mantığının, test oyunu gibi işlemesi. Yani resmen Overwatch'un ana oyunundan farklı bir oyuna girmiş oluyorsunuz.

İlginizi çekebilir: Overwatch Skirmish Aramasını Kapatma

İlk olarak yapmanız gereken Battlenet'in masaüstü programını açmak ve Overwatch ile ilgili bölüme gelmek. Daha sonra bölge seçme kısmından PTR: Overwatch'u seçmek.

PTR: Overwatch'u seçtikten sonra Install butonuna tıklayın. Daha sonra Blizzard karşınıza bir bilgi penceresi çıkaracak. Test oyununun kurulmasını istediğiniz yeri değiştirebilir, Daha sonra gelecek güncellemelerin otomatik yapılıp yapılmayacağını yeniden gözden geçirebilirsiniz. Tüm işlemler bittikten sonra ise Start Install demeniz oyunun indirilmesi ve yüklenmesi için yeterli. Yükleme işlemi bittikten sonra normal oyuna girer gibi bölge seçme bölümünde ana oyun ve PTR arasında geçiş yapabilirsiniz. İşlemlerin devamı için sırasıyla ekli olan konudaki görsellere bakabilirsiniz. Aklınıza takılan bir şey olur ise yorum yazarak sorabilirsiniz.

Pc Oyunları Haberleri