Riot'un Sürprizi :VALORANT

Riot'un Sürprizi :VALORANT

Riot Games Firması ekibinin çok büyük bir sürpriz ile çıkışını öne çektiği Valorant isimli oyunu, kapalı betasından itibaren çok büyük değişimler gösterdi. Şimdi bu değişimlere birlikte göz atalım.

Riot Games Firması’nın LOL dışındaki ilk oyunlarından biri olan Valorant, firmanın ilk rekabetçi FPS türündeki oyunu olarak dikkat çekiyor. Uzunca bir süre kapalı betada kalan oyun için, çıkış tarihi normal tarihinden öne çekilerek bir sürprize imza atmıştır.

Öncelikle oyunun arayüzünde, konum değişiklikleri dışında, çok bir değişiklik göz çarpmıyor. Bu yeni yapılan konumlandırma ile alan kontrolü daha kullanışlı hale gelmiş. Oyunda ekli olan arkadaşlarınıza kolay bir şekilde erişebiliyor ve oyuna hemen giriş yapabiliyorsunuz.

Karşılaşma bulunup, karakter seçme ekranına geldiğiniz zaman ise, yeni karakter animasyonları oldu. Oynamak istediğiniz karakteri seçtiğiniz zaman, her birisi için farklı farklı, animasyonlar yapılmış. Bu animasyonlar ise karakterlerin yeteneklerini gösterirken aynı zamanda kendilerine özgü birer cümle de söylemektedirler.

Valorant, kendi türündeki diğer birçok oyunun, en iyi olduğu özelliklerini toplamaya çalışan bir oyun. Şuana kadar da bunu iyi bir şekilde yapıyor. Ama, oyunda hala birçok eksik mevcut.

Oyunda bulunan karakterlerin, birbirleri arasında bulunan yetenek dengesi önemli konular arasında yer almaktadır.

Oyunun ülkemizde sunucusunun olması ise, çok büyük bir artı olarak göze çarpmaktadır. Düşük gecikme ve sunucu tepki süresi fazlası ile stabil bir oyun performansı sunmaktadır.

Riot'un Sürprizi :VALORANT
Riot'un Sürprizi :VALORANT

Kapalı Beta Süreci

Riot Games Firması, Valorant’ı kapalı betada oynanabilmesi için, Twitch drops ile erişim sunmuştu.

Kapalı beta sürecinde bazı hatalar bulunsa bile, tam sürüme geçtiği zaman çözüleceği düşünülüyordu. Örnek verecek olursak, düşmanlarınız sizin onları duyduğunuz yönün aksi konumunda beliriyorlardı.

Karakterlerin hareket yetenekleri ise, gerçek anlamda çok kısıtlı bir his vermekteydi. Yürümek ile koşmak arasında neredeyse hiçbir fark yoktu. Silah çeşitliliği olarak ise, diğer FPS oyunlarına göre yeteri sayıda bulunsa da, çoğu silah çok gereksizdi. Yani oyunda oynanan iki üç adet silah bulunmaktaydı.

Özet olarak bu şekilde içerikler sunan Valorant, beta süreci içinde bulunan birçok hatayı çözüme ulaştırmıştır.

Örneğin, hem ince hem de iki kapının arasında bulunan bir duvardan, enine sıktığınız zaman mermi rakibinize gitmektedir. Aslında baktığınız zaman duvarın içinden geçmemesi gerekiyor olsa da, bazen mermiler bu şekilde geçebilmektedir.

Oyun İçi

Oynadığınız her maçta diğer FPS oyunlarına göre göre, az tur sayısına sahip olduğu için, verdiğiniz her karar çok büyük önem taşımaktadır. Üst üste çok fazla yanlış kararlar verirseniz, tur kaybetmeye devam edersiniz ve takımınız ekonomik anlamda çökmektedir.

Özellikle de haritaların hepsinde saldıran tarafta oynamak, ayrı bir mücadele anlamına gelmektedir. Savunan tarafta iken alan kontrolü çok daha rahat yapılabiliyor. Çoğu Spike bölgesine girişin çok fazla alternatifi olsa bile, hemen hemen hepsi dar kapılardan geçmektedir.

Oyundaki haritaları ezberlemek ve ona göre hareket etmek sizin işinizi daha da kolay hale getirecektir.

Tüm bu yaşanan zorluklara rağmen, doğru adımlar ile Spike'ı kurmak mümkündür. Spike’ı kurduktan sonra, patlama yaklaştıkça çıkan ses de hızlanmaktadır.

Valorant'ta Yeni Olan Şeyler Neler?

Valorant, kapalı beta sürecinden tam sürüme geçişini yapmadan hemen önce, bir hafta tamamen erişime kapatıldı. Bu zaman içinde de Riot Games Firması Valorant'a yeni ekleyeceği, birkaç içeriği bizlere tanıtma olanağı yakaladı. Bu yeni içerikler ise, bir savaş bileti, yeni bir harita, oyun modu ve yeni bir karakter olmuştu.

Oyunun çıkışında bizlere sunulan savaş bileti sistemi, aslında son zamanlarda birçok oyunda karşımıza çıkmaktadır. İki farklı şekli bulunan bu biletler ile maç oynadıkça oyun içi kozmetik ürünler ve birçok farklı içerikler edinmekteyiz. Ücretli ve ücretsiz olarak iki farklı versiyonu olan Valorant savaş bileti, bu görevini iyi bir şekilde yapmaktadır.

Valorant'ın yeni duyurulan haritası Ascent, oyuna yeni birkaç tane mekanik eklemektedir. Çevre kullanımını açılıp kapanabilen kapılar ile hayatımıza girerken, bazı kırılabilir alanlardan da geçiş imkanı sağlamaktadır.

Oyunun tam çıkışı ile birlikte eklenen ve Valorant'ın ikinci oyun modu olan Spike'a Hücum isimli mod, oyunculara hızlı oyun deneyimi sunmaktadır. Maçlar toplamda dört turdan oluşmaktadır ve tur öncesi hazırlık süresinde ekipman seçiminiz rastgele olarak belirlenmektedir. Saldıran tarafta bulunan tüm üyelerde birer adet Spike bulunan bu modda, çevrede yer alan yetenek kürelerinin yeri ise farklı noktalarda belirlenmiştir.

Yeni Karakter Reyna’nın Özellikleri Nelerdir?

Oyunun çıkışı ile birlikte en çok merak edilen konulardan birisi, yeni eklenecek olan Reyna karakteriydi.

Yeni ajanımız olan Reyna'nın bütün yetenekleri, rakiplerini doğrudan yenmek için yapılmıştır. Rakiplerinizi öldürdükçe onlardan düşen küreleri toplayarak, sağlık puanınızı artırabiliyor ya da kısa süreli ölümsüzlük elde edebiliyorsunuz. Aynı şekilde bu amaca odaklanan bir diğer yetenek ise, bir alan içine bırakılan göz küresidir. Bu yetenek ise gönderdiğiniz çevrede kaldığı kısa süre içinde, ona bakan rakiplerini kör etmektedir.

Reyna'nın ultisi ise, imparatoriçe adındadır. Bu yetenek ile birlikte silahınızın mermi atma hızı artıyor ve rakiplerinizi daha rahat görmeyi sağlıyor. Üstelik rakiplerinizden düşen küreleri bu haldeyken topladığınızda ise, kısa süreli görünmezlik ve hareket hızı da kazanmaktasınız.

Valorant, Vanguard Anti-Hile Sistemi İle Birlikte Nasıl Çalışıyor?

Oyunda bulunan hilecilerin uzak tutulması için, bu kişilere doğrudan sistemleri üzerinden yasaklama yapılmaktadır.

Birçok oyuncu, bilgisayarlarının fazla derecede ısındığından ve çeşitli donanımlarının bu uygulama sebebi ile çalışmadığından söz etmektedirler. Bu sorunlar da genel anlamda çözülmüş durumdadır. Bir çok Anti-Hile sisteminden iyi bir sistem kullanan Valorant; oyunlarda oyunculara eşsiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.