Razer'dan yayıncılara özel yeni web kamerası

Razer'dan yayıncılara özel yeni web kamerası

Oyuncu odaklı ürünler çıkararak oyuncuların dikkatini çeken Razer, şimdide çevirim için oyun yayını yapan oyunculara yönelik yeni web kamerasını duyurdu.

Yarın son bulacak olan CES 2016 kapsamında yeni ürünlerini tanıtan firmalardan biri olan Razer oyunculara yönelik geliştirdiği web kamerasını duyurdu. Duyurulan yeni web kamerası sadece oyuncular için değil çevirim işi görüşmelerde de oldukça etkili olacak gibi görünüyor.

razer-stargazer-3d-scanning

Razer Stargazer ismi verilen yeni masaüstü web kamerası oldukça başarılı bir performans vaat ediyor. Intel RealSense SR300 kamera kullanan webcam 1080p kayıt esnasında 30 FPS'yi, 720p kayıtta ise 60 FPS'yi yakalayabiliyor. Ayrıca kamerada Dynamic Background Removal özelliği de bulunuyor.

Dynamic Background Removal özelliğinden kısaca bahsetmek gerekirse bu özellik uzaklığı ölçerek arka planı yok etmeye olanak tanıyor. Böylece artık arka planda yeşil perde kullanmak gibi derdiniz de olmuyor. XSplit ve OBS'in yanı sıra Razer'ın kendi yazılımı olan Razer Cortex: Gamecaster yazılımı ile bu özellikten faydalanmak mümkün. Bu özellik her ne kadar oyun yayını yapanlar için ideal olsa da, Skype ve benzeri görüntülü görüşmelerde dilediğiniz gibi arka planı kolaylıkla kaldırmanıza olacak tanıyor.

[gallery columns="5" link="file" ids="11781,11782,11783,11784,11785"]

3D Scranning özelliğini de bünyesinde de bulunduran Razer Stargazer Full HD kamerası sayesinde Full HD görüntünün 3D taramasını yaparak dijital ortama aktarabiliyor. Ayrıca kamerada gürültü temizleyici, mimik ve jest tanıma özelliğinin yan ısıra çift yönlü ön mikrofon da bulunuyor. 200 dolar etiket fiyatı ile 2016'nın ikinci çeyreğinde piyasaya sunulacak olan Razer Stargazer'ın Türkiye fiyatı ise tahminen 850 TL civarı olacak.