PS Plus’ın Eylül ayı ücretsiz oyunları açıklandı

PS Plus’ın Eylül ayı ücretsiz oyunları açıklandı

Sony, her ay olduğu gibi bu ayda da PS Plus üyeleri özel olarak sunulacak ücretsiz oyunları açıkladı.

Sony'nin PlayStation kullanıcılarına özel ayrıcalıklar sunduğu aylık üyelik hizmeti PlayStation Plus kapsamında oyuncuların Eylül ayı içinde ücretsiz olarak oynayabileceği PlayStation oyunları açıkladı. Eylül ayında oyunculara sunulacak olan oyunlarda ağırlıklı olarak platform oyunlarına yer verilmiş.

Sony geçtiğimiz ay aldığı bir karar ile bir sonraki ayda oyunculara sunulacak olan PlayStation Plus oyunlarını oyuncuların seçmesini sağlayan bir anket hizmetini devreye soktu. PS Plus oyunlarını oyuncular seçecek başlıklı haberimizde sizlere ayrıntılarını bahsettiğimiz bu hizmet sayesinde oyuncular kendilerine sunulan 3 seçenek arasından Eylül ayında en çok görmeyi istedikleri PlayStation seçtiler. Armello, Grow Home ve Zombie Vikings oyunlarının yarıştığı bu anketin kazananı %44 oranında oy alan Grow Home oldu. PlayStation Plus sahibi PlayStation 4 oyuncuları Grow Home'u Eylül ayı içerisinde ücretsiz olarak oynayabilecek. Ankette yer alan ve PlayStation Plus'a girmeyi başaramayan Armello ve Zombie Vikings oyunları ise 1 Eylül'den 15 Eylül'e kadar %30 indirimli olarak PlayStation Plus üyelerine sunulacak. PlayStation Plus sahibi olmayan kullanıcılar bu indirimden faydalanamayacak.

Önümüzdeki Eylül ayında PlayStation Plus kullanıcılarına sunulacak olan oyunlara biraz yakından bakalım.

Grow Home (PlayStation 4)

Ubisoft'un İngiltere merkezli Reflections isimli stüdyosunda geliştirilen Grow Home, 4 Şubat 2015 tarihinde PlayStation 4 ve PC için çıkış yapan 3 boyutlu bir platform oyunudur.  BUD (Botanical Utility Droid) adı verilen bir robotu kontrol ettiğimiz bu oyunda, oyuncular hem kendilerine verilen görevi yerine getirebilecek hem de oyunun ilginç bir şekilde tasarıma sahip olan açık dünyasını keşfedebilecek.

Super Time Force Ultra (PlayStation 4, PS Vita)

Kanada merkezli bağımsız video oyunu geliştiricisi Capybara Games tarafından geliştirilen Super Time Force Ultra, 2 boyutlu grafiklere sahip olan bir shooter oyunu. 2 boyutlu bir oyundan bekleyemeyeceğiniz kadar aksiyon dolu bir oyun olan Super Time Force Ultra sizi kendine hayran bırakacak. Geçtiğimiz yıl Xbox 360, Xbox One ve PC için çıkış yapan bu oyun, 1 Eylül tarihinde de PlayStation 4 ve PS Vita için çıkış yapacak. Çıkış yaptığı ilk ay boyunca oyuncular ücretsiz olarak bu oyunu oynayabilecek.

Twisted Metal (PlayStation 3)

Amerikan bağımsız video oyunu geliştiricisi Eat Sleep Play tarafından geliştirilen Twisted Metal, Eylül ayının en eğlenceli oyunlarından biri olacak. 1995 yılına kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip olan Twisted Metal serisinin en yeni oyunun olan 2012 çıkışlı bu oyun, size Mad Max havası verecek bir araçlar arası savaş oyunu.

Teslagrad (PlayStation 4, PlayStation 3)

Rain Games tarafından geliştirilen Teslagrad, 2 boyultu grafiklere sahip zevkle oynayacağınız bir platform oyunu. Belli aralıklarla birçok platform için çıkış yapan Teslagrad, günümüzde PC, OS X, Linux, Wii U, PlayStation 3, PlayStation 4 ve PlayStation Vita platformlarında oyuncular ile buluşuyor.

La-Mulana EX (PS Vita)

Japonya merkezli video oyunu geliştiricisi Pygmy Studios tarafından geliştirilen La-Mulana EX, köklü bir geçmişe sahip olan 2 boyutlu bir platform oyunudur. Oyundaki kahramanımız Lemeza ile kendimizi bitmek bilmeyen bir keşif yolculuğu içinde buluyoruz. Tabii bu keşif yolculuğu sırasında da bizi engellemeye çalışan canavarlara da meydan okuyoruz.

Oyunun yaratıcısı Nigoro, geçtiğimiz yıl başlattığı bir Kickstarter projesi ile La-Mulana 2 için destek topladı. 266 bin dolar bağış toplayan ekip La-Mulana 2'nin geliştirilme aşamasının büyük bir kısmını geride bıraktı. Fakat yine de La-Mulana 2 için biraz beklememiz gerekecek. Bu süreç içinde La-Mulana EX'i oynamayı mutlaka denemelisiniz. La-Mulana EX hem PS Vita hem de PC platformunda mevcut.

Xeodrifter (PlayStation 4, PS Vita)

Renegade Kid tarafından geliştirilen Xeodrifter, klasik retro grafik tarzına sahip bir platform oyunudur. Xeodrifter oyununda etrafımızı keşfederken kendimizi çeşitli aksiyonların içinde bulacağız. Halihazırda PC, Nintendo 3DS ve Wii U platformlarında oynanabilen bu oyun, 1 Eylül tarihinde PlayStation 4 ve PS Vita için çıkış yapacak.

Tüm bu oyunlar 4 Eylül tarihinden PS Plus sahibi PlayStation 4 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak.