Pokemon Go Soft Ban Nedir? Nasıl Kaldırılır?

Pokemon Go Soft Ban Nedir? Nasıl Kaldırılır?

Pokemon GO çıktığından bu yana çılgınlar gibi oynanmaya devam ediliyor. Bir çok oyuncu caddeleri, sokakları, mahalleleri ve parkları doldururken, bir çok oyuncuda oturduğu yerden Pokemon GO oynamanın yollarını bulmuş durumda. Ancak Pokemon GO arttırılmış gerçekçilik oyunu ve haliyle oyunu oynamak için gezmeniz gerekiyor. Oturduğu yerden pokemon yakalamak isteyen oyuncular ise ya tamamen yada geçici olarak banlanıyor. Şikayet alan oyuncuların hesapları incelenip kapatılırken, hile yaptığı oyun tarafından tespit edilen oyuncuların ise hesabı sistem tarafından geçici olarak bloke ediyor. Bu bloke işlemine ise Soft Ban deniliyor. Bu yazıda Soft ban ile ilgili tüm detayları sunacağız.

[reklam]

Pokemon Go Soft Ban Nasıl Yenir?

Eğer oyunda sürekli olarak konumuz değişir ise bu Soft Ban yemenize neden olabilir. Eğer konumunuz bir anda 5-10km uzağa gider ise kesin olarak soft ban yersiniz. Normalde bir cihaz bir anda 10km gitmez. Bunun ana nedeni Fake GPS kullanmaktır. Bu nedenle soft ban yemiş olursunuz. Eğer bir anda gittiğiniz(ışınlandığınız) nokta 5-10km değilde birkaç ülke uzak ise cezanın süresi de bir hayli artacaktır.

Pokemon Go Soft Ban Belirtileri Nelerdir?

Bir oyuncunun hesabı soft ban yer ise bir süre oyunda hiç bir işlem gerçekleştiremez. PokeStop'tan item toplayamaz, çıkan pokemonlar ilk yakalmadan kaçıp toz olur, GYM'ye saldırı yapılamaz ve Pokemon konulamaz. Eğer bunları yaşıyor iseniz nedeni soft ban yemenizdir.

Pokemon Go Soft Ban Süresi Ne Kadardır?

Soft ban ortalama olarak 3 ile 4 saat arasında sürmektedir. Bir çok kaynak bu süreyi farklı farklı vermektedir ancak biz hiç yemediğimiz için net ban süresini bilmiyoruz. Soft ban sizi 3 ile 4 saat bloke ederek sürekli hile yapmanızı engelleme amacını taşır. Eğer çok uzaklara ışınlandıysanız cezanın süresi de artacaktır. Mesela Türkiye'den Tokyo yada NewYork'a ışınlanır iseniz 12 saate kadar bile soft ban yemeniz mümkün.

Pokemon Go Soft Ban Nasıl Kaldırılır?

Soft ban yediğinizde oyuna giriş yapabilirsiniz. Soft banı kaldırmak konusunda ise yapabileceğiniz bir şey bulunmuyor. Hesabınıza girebiliyorsanız ve belirtiler doğru ise zaten soft ban kendiliğinden kalkacaktır. Siz yinede daha hızlı bir şekilde bandan kurulmak siter iseniz aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz. Ancak bir faydası olacağını sanıyorum, birkaç forumda faydası olacağı belirtiliyor.

Pokemon Go Soft Ban Yedim Ne Yapmalıyım?

Fake GPS ve benzeri konum yanıltıcı uygulamalar kullanmanız durumunda gelen geçici bloke cezası soft ban hasabın siciline de işleniyor. Yani sürekli olarak soft ban yemek ilerde kalıcı olarak hesabın hatta bağlandığınız cihazın ban yemesine neden olabiliyor. Bu nedenle öcelikle sürekli olarak ban yemekten kaçınmanızı tavsiye ederiz.

Soft bandan kurulmak için ise aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

1- Cihazınızın GPS ve İnternet bağlantısını kestikten sonra cihazı yeniden başlatın ve oyuna tekrar girmeyi deneyin.

2- Farklı bir hesaba geçip yapın ve birkaç işlemin ardından soft ban yiyen hesaba geçiş yapın. (mutlti hesabın yasak olduğunu belirtelim)

3- Uygulamayı cihazınızdan silin ve tekrar yükleyin.

4- Farklı bir cihazdan cezalı hesabınıza girmek banın daha kısa sürede kalkmasını sağladığı söylenmekte, ne kadar doğru bilinmez.