Pokemon Go Paraya Para Demiyor!

Pokemon Go Paraya Para Demiyor!

2000li yılların başında ülkemizde yayınlanan ve o zamanın gençlerini kendine âşık eden Pokemon çizgi film serisi birtakım üzücü olaylardan sonra ülkemizde yasaklanmıştı. Geçtiğimiz aylarda serinin bir mobil oyun olarak yayınlanacağı haberleri gündeme gelince oldukça heyecanlanmış adeta gençliğimize dönmüştük, ancak oyunun ülkemizde resmi olarak yayınlanmamasıyla biraz da olsa hayal kırıklığına uğramıştık.

Niantic firmasının geliştirip sunduğu Pokemon Go ülkemizde resmi olarak çıkış yapmasa da bazı kullanıcılar bunun açığını bularak oyunu indirmiş ve yıllarca kursaklarında kalan hevesi gidermeye çalışmışlardı. Oyun ülkemizde ve birkaç ülkede hâlâ çıkmamasına rağmen büyük pazarlarda bulunduğu için Niantic firmasına oldukça büyük meblağlarda paralar kazandırıyor.

Cihazınızın konum bilgisini kullanarak oyunculara eş zamanlı oyun imkânı sunan Pokemon Go, son açıklanan rakamlara göre 600 milyon dolar eşiğini de aşarak en çok kazandıran mobil oyun olarak ismini tarih defterine yazdırmış oldu.

Yabancı bir araştırma firmasının yapmış olduğu araştırmaya göre sadece 90 gün gibi bir sürede bu miktara ulaşan oyun, günde ortalama 6,66 milyon dolar kazandırıyor. Diğer bazı mobil oyunlarla karşılaştırmak gerekirse; Candy Crush Saga’nın 600 milyon dolar rakamına ulaşması için 200 güne daha ihtiyacı var.

Android kullanıcılarının en çok oynadığı 19 oyun içerisinde yüzde 45 oynanma oranı ile Pokemon Go başta gelirken, diğer oyunların toplam oynanma yüzdesi 55’te kalıyor. Umarız Pokemon Go en kısa zamanda ülkemizde de resmi olarak piyasada yerini alır ve içimizde uhte kalan o günlerin acısını çıkarma şansı buluruz.

Dünyaca ünlü müzik grubu Maroon 5'ın Pokemon'dan esinlenerek hazırladığı son klibini aşağıdan izleyebilirsiniz.