PlayStation 4, Yeni Sistem Güncellemesi: 4.70

PlayStation 4, Yeni Sistem Güncellemesi: 4.70

PlayStation 4’ün son sistem güncellemesi bugün yayınlandı; fakat beklentinizi çok da yüksek tutmayın. “Push Square”ye göre Sistem Güncellemesi 4.70, sistem performansını arttırıyor ve Sony’nin PlayStation Store gibi kendi uygulamalarının ikonlarında değişiklikler içeriyor.

Güncellemenin boyutu 340 MB civarında ve bu zorunlu bir güncelleme. PlayStation 4’ünüzü açtığınızda otomatik olarak indirmeye başlayacaktır.

En son  yayınlanan PlayStation 4 Pro güncellemesiyle birlikte media player’e gelen 4K desteğinı de tüm PlayStation 4 kullanıcıları, versiyon 4.5’e sahip olmadan kullanılabilir olmayacak. PS4 Pro için “Boost Mode” olarak tanıtılan bu güncellemeyle beraber harici sabit diskler için de destek eklendi.

Boost Mode, PS4 Pro için düzenlenmemiş oyunların kalite ve performansını geliştirmeyi amaçlıyor. Sony’nin yaptığı açıklamaya göre, “Bu, değişken kare hızına sahip oyunların, kare hızlarını belirli bir oranda arttırmayı amaçlıyor ve 30-60 Hz arasında çalışması için programlanan oyunlarda istikrar sağlayabilir.

PlayStation 4’e özel olarak hazırlanan büyük açık-dünya oyunu Horizon: Zero Down, geçtiğimiz hafta kendi güncellemesini yayınlamıştı. Güncellemenin içeriğinde, hata düzeltmeleri ve oyunun fotoğraf modu için geliştirmeler yer alıyordu.

Bir diğer PlayStation haberi ise Japonya tarafından, dünya çapında 80 milyondan fazla satılan PlayStation 3’ün ihracının durdurulması kararı alındı. Bu da demek oluyor ki PlayStation 3’ün 10 yıldan fazla süren mecarasında sona gelindi. 2013 yılında piyasaya sürülen PlayStation 4 ise şu ana kadar 60 milyon satış başarısına ulaştı.