PlayStation 4'de GIF Oluşturma Rehberi

PlayStation 4'de GIF Oluşturma Rehberi

Duyguları ve yaşananları, unutulmayacak kısa anları hızlı ve interaktif bir şekilde diğer insanlara sunmamıza yarayan GIF'in popülerliği her geçen gün artmakta. Sony'de oyuncuları mutlu edecek bir özelliği PlayStation 4'e getirdi. Cihazınız üzerinden nasıl GIF oluşturacağınızı ise haberimizin devamında anlatıyoruz.

Sony, PlayStation 4'ün kayıt edilen videoları düzenleme uygulaması olan ShareFactory'yi geliştirmeye devam ediyor. Uygulamaya gelen yeni güncelleme ile birlikte PlayStation 4 Pro cihazlar için 4K ekran görüntüsü alabilmek, fotoğraf kolajları oluşturmak ve hızlı GIF oluşturmak mümkün oluyor. Kullanıcılar oyun esnasında ölümsüzleştirmeyi ve diğer insanlarla paylaşmayı önemsediği anları artık anında GIF haline getirip sosyal medya üzerinden paylaşabilecek.

Öncelikle cihazınız üzerinden uygulama güncellemelerinden ShareFactory uygulamasını güncellemelisiniz. Daha sonra uygulamaya girdiğinizde oyun esnasında çekmiş olduğunuz kısa kliplere gelip, istediklerinizi keserek ve efektler ekleyerek kayıt işleminde onları GIF halinde kaydedebileceksiniz. Maksimum 9 saniyeye kadar GIF oluşturma imkanı veren ShareFactory henüz hazırladığınız GIF'leri cihazın kendi depolama alanına kayıt etme imkanını sağlamıyor. İster iseniz harici bir belleğe hazırladığınız GIF'leri depolayabileceksiniz. Ayrıca şimdilik hazırladığınız GIF'leri sadece Twitter, Facebook ve Instagram üzerinden paylaşabiliyorsunuz.

[gallery link="file" columns="2" size="large" ids="17195,17196"]

Son olarak ShareFactory'e gelen bu güncellemeyle uygulamaya gelen diğer özelliklerden bahsedecek olur isek, kaydettiğiniz oyun içi ekran görüntülerini maksimum 6 fotoğraf olarak birleştirip kolaj yaratabileceksiniz. Bununla birlikte oyun sırasında kaydettiğiniz videolara zoom yapabilir, daha hızlı veya daha yavaş hızlarda seyredebilirsiniz.