Paypal Türkiye'den çekildi

Paypal Türkiye'den çekildi

PayPal'ın resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuru ile birlikte, PayPal'ın Türkiye'deki çalışmalarına son verdiği duyuruldu. "Türkiye’deki Müşterilerimiz İçin Önemli Bilgilendirme" başlığı altında açıklanan duyuruya göre PayPal önümüzdeki hafta Türkiye pazarından tamamen çekilecek. Eğer PayPal'da paranız var ise 6 Haziran 2016 tarihine kadar paranızı mutlaka çekmelisiniz. 6 Haziran'dan sonra hesaplar arası para transferi ve diğer para alış verişleri Türkiye'de kapanacak.

paypal türkiye-den çekiliyor

PayPal'ın Türkiye'den çekilme sebebi ise BDDK tarafından verilmiş bir karara bağlı olarak gelişiyor. Türkiye'de ödeme faaliyetini sürüdürmek isteyen PayPal gerekli lisanslar için BDDK'ya başvuruyor, ancak BDDK PayPal'a Türkiye'de ödeme faaliyetleri için gerekli lisansı vermiyor. Neticede lisans alamayan PayPal Türkiye'den çekilmek zorunda kalıyor. Neden böyle bir karar alındığını biliyoruz ancak neden PayPal'a lisans verilmediği ise bilinmiyor.

Türkiye'deki müşterilerine teşekkür eden PayPal, gelecekte Türkiye'deki müşterilerine tekrar hizmet edebilmek için gerekli lisanslar ve izinler için çalışmaya devam edeceğini de duyuruda belirtiyor.

Eğer PayPal'da bir sorun yaşar iseniz www.paypal.com/selfhelp/home adresinden, destek@paypal.com e-posta adresinden veya 444 77 01 ya da +353 1 4369128 telefon numaralarından iletişime geçebilirsiniz. Telefon numaralarının uluslar arası olması nedeniyle farklı ücretlendirmeye tabi olduğunu unutmayın.