Ghostwire: Tokyo Çıkış Tarihi, Oynanışı ve Daha Fazlası

Ghostwire: Tokyo Çıkış Tarihi, Oynanışı ve Daha Fazlası

Ghostwire: Tokyo hakkında bilmeniz gereken her şey

Ghostwire: Tokyo, daha önce her iki The Evil Within oyununda da çalışan ekip olan Tango Gameworks tarafından geliştirilen en son oyundur. Ghostwire: Tokyo'da hem görsel hem de mekanik düzeyde eşit düzeyde akıllı korku unsurları bekleyebiliriz.

Oyun aynı zamanda Bethesda tarafından da yayınlanıyor, bu da şirketin kataloğunda bir miktar kalite güvencesi bekleyebileceğimiz anlamına geliyor. Ghostwire: Tokyo hakkında bilmeniz gereken her şey, çıkış tarihi, ayarı, oynanışı ve daha fazlası hakkında ayrıntılar dahil.

Ghostwire: Tokyo çıkış tarihi

CES 2021 sırasında Sony, Ghostwire: Tokyo'nun Ekim ayı içinde piyasaya sürülmesinin bekleneceğini duyurdu. Ancak, resmi Ghostwire: Tokyo Twitter kısa süre önce oyunun 2022'nin başlarına erteleneceğini bildirdi.

Yaratıcı yönetmenin (9 yıl orada kaldıktan sonra stüdyodan ayrılan) Ikumi Nakamura'dan Kenji Kimura'ya geçişi, olası bir fikir çatışması ve nihayetinde gecikmeyle sonuçlanabilirdi. Ancak 2021 çıkış penceresinin Nakamura ayrıldıktan sonra açıklandığını belirtmekte fayda var, bu nedenle oyunun neden ertelendiğiyle ilgisi olmayabilir.

Cutscenes'ten YouTube'da yayınlanan bir belgeselde Nakamura, kötüleşen sağlığı nedeniyle şirketten ayrılmaya karar verdiğini açıkladı. “Sağlıklı değilseniz oyun yapamazsınız” diyor. Nakamura ayrıca kısa süre önce Tango Gameworks'ten ayrıldıktan sonra kendi bağımsız stüdyosunu kurduğunu duyurdu.

Ghostwire: Tokyo oynanışı

Ghostwire: Tokyo, oyuncunun Tokyo boyunca çılgın doğaüstü varlıkların bir düzenlemesiyle karşılaştığı birinci şahıs aksiyon-korku oyunudur. Garip bir şekilde, The Evil WIthin gibi bir hayatta kalma korku deneyimine kıyasla çok daha fazla savaş odaklı görünüyor. Oyuncular, benzersiz görünümlü büyüler ve yetenekler kullanarak korkunç varlıklara karşı savaşacaklar.

Oyun fragmanında, ana karakterin ateş topları ve buz topları attığını görüyoruz. Oyunun dövüşü de Kuji-in adlı bir Taocu uygulamadan ilham almış gibi görünüyor. Oyunda kullanılan belirli hareketler, şeytani etkileri engellemek için havada kesintiler yapmayı içeren Kuji-kiri olarak adlandırılır. Her biri çeşitli enerji biçimlerini uyandıran dokuz hareket vardır. Görünüşe göre Ghostwire: Tokyo, her türlü efekti çağırmak için oyun içindeki bu hareketleri kullanacak.

Ghostwire: Tokyo'nun ilerleme sistemleri şu anda büyük ölçüde bilinmiyor, ancak oynanabilir karakteri yeteneklerini daha güçlü hale getirmek için eğitmenin yolları olabilir. Ek olarak, yeni efektler oluşturmak için yeni jestler veya jest kombinasyonları öğrenebiliriz.

Ek olarak Bethesda, ekibe DOOM'da (2016) ileri dövüş ve Glory Kill sistemi üzerinde çalışan ve şu anda Ghostwire: Tokyo'da Savaş Direktörü olan Shinichiro Hara tarafından yardım edildiğini iddia ediyor. Bu, Ghostwire: Tokyo'nun çok daha aksiyon odaklı olacağı fikrine güven veriyor. Belki de Doom'un dehşet verici tasarımlarla dolu bir dünyada daha çok aksiyon setlerine odaklandığı bir korku oyunu gibi bir korku oyunu olacak.
Ghostwire: Tokyo ayarı

Muhtemelen tahmin etmişsinizdir, ancak Ghostwire: Tokyo, Tokyo'da bir yerde geçiyor. Ancak, şehrin hareketli, canlı bir versiyonu değil. Neredeyse her insanın ortadan kaybolmasına neden olan gizemli bir şey oluyor.

Sonuç olarak, oyuncu, medeniyet kalıntılarının hala devam ettiği boş sokaklardan geçiyor. Yolun ortasına gizemli bir şekilde park edilmiş devrilmiş tabureler ve arabalar bulacaksınız, yolculuğunuz boyunca karşılaştığınız birkaç yaratıkta tek yaşam belirtisi var.

Gerçek ortamlardan bekleyebileceğimiz kadarıyla, oyun, ister büyük neon binalarıyla çevrili olsun, isterse geleneksel bir Japon'a doğru basamakları tırmanan Tokyo'nun en benzersiz yönlerinden bazılarına bizi daldırmayı amaçlıyor gibi görünüyor. tapınak. Tokyo'nun en ikonik kısımlarını keşfetme fikrine bayıldığım için bu dünyada kendimi kaybetmekten heyecan duyuyorum.

Ghostwire: Tokyo hikayesi

Ghostwire: Tokyo'nun duyuru fragmanı, deneyimden bekleyebileceğimiz şeyler için zemin hazırlıyor. Enerjik bir Tokyo'nun tepeden görünümüyle başlar, bir metro istasyonuna yürüyen, telefonlarına mesaj atan, şehirdeki dar yollarda ayaklarını sürüyen ve bir alışveriş merkezinde rastgele dolaşan tonlarca insanı ortaya çıkarır. Aniden kamera bir anlığına kayar ve insanlar kaybolmaya başlar.

Şimdi aynı AVM'yi görüyoruz, yaşamdan yoksun, o insanlardan geriye sadece bir zamanlar bedenlerine yapıştırılan giysiler kalıyor. Başlarının üstünde şemsiye tutan bir grup gizemli kişiyi kesiyor, bunlardan biri bir kişiyi ortadan kaldırmak için bileğini sallıyor. Maskeli bir adam, sırtında uzun bir yay ile içeri girer ve bir kadına saldırmak üzere olan şeytani bir yaratığa ok atar.

Ghostwire: Tokyo bizi gizemlerle dolu bir dünyaya itecek. Hikayenin tam olarak ne hakkında bilgi yok, ancak herkesin neden ortadan kaybolduğunun ve nereye gittiklerinin ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaktan heyecan duyuluyor.

Ghostwire: Tokyo ayrıcalığı

Ghostwire: Tokyo'nun hangi konsollarda oynanabileceği ilginç bir tarihe sahip. Hatırlayacağınız gibi oyunun başlangıçta sınırlı bir süre için özel bir PS5 konsolu olduğu duyurulmuştu, ancak bu Bethesda'nın Microsoft tarafından satın alınmasından önceydi.

Ancak, Ghostwire: Tokyo'nun en az 12 ay boyunca özel bir PS5 konsolu olarak kalacağı için Xbox münhasırlık anlaşmasını yerine getirmeyi planlıyor gibi görünüyor. Ayrıca Windows'ta PS5 sürümüyle aynı anda başlayacak, bu nedenle bir PC oyuncusuysanız bunun için endişelenmenize gerek kalmayacak.

Ghostwire: Tokyo, dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikleyiciler dahil olmak üzere PS5'in ikonik özelliklerinin çoğunu destekleyecek. Bildiğimiz kadarıyla oyun PlayStation 4'e çıkmayacak.

Ghostwire: Tokyo Sistem Gereksinimleri

Ghostwire: Tokyo için resmi sistem gereksinimleri henüz açıklanmadı, ancak WePC'den Aaron Ritchie, oyunun çalışması için nelerin gerekli olabileceğine dair tahminleri bir araya getirdi.

WePC'nin Ghostwire: Tokyo'yu çalıştırmak için öngörülen minimum gereksinimleri, Windows 7, Intel Core i3-8100 veya AMD Ryzen 3 1200 CPU, 8GB RAM ve Nvidia GeForce GTX 660 veya AMD Radeon HD 7850 GPU'yu içeriyor. Ghostwire: Tokyo'nun gerekli depolama alanı şu anda bilinmiyor.

WePC'nin öngörülen önerilen gereksinimleri arasında Windows 10, Intel Core i5-9600K veya AMD Ryzen 5 3600X CPU, 16 GB RAM ve Nvidia GeForce GTX 1060 3 GB veya AMD Radeon RX 580 GPU bulunur.