Oyun Geliştiricilerine Devletten 250 Bin Lira Destek!

Oyun Geliştiricilerine Devletten 250 Bin Lira Destek!

Ülkemizde bulunan oyun, mobil uygulama ve yazılım dallarında faaliyet gösteren ya da bu alanlarda faaliyet göstermek isteyen firmalara devletten 250 bin lira destek geliyor.

Son zamanlarda bilişim adına ilerlemeler yapmaya çalışan Türkiye, yukarıda belirttiğimiz alanlarda çalışan KOBİ'lerin gelişmesi için maddi destekte bulunacağını açıkladı.

Bir kısa bilgi olarak verelim; Ülkemizdeki oyun geliştiren şirketlerin çoğu KOBİ düzeyinde şirketlerdir. Bu sebeptendir ki bu haberimiz daha ayrı bir önem kazanıyor.

Maddi desteği sunan KOSGEB, ay sonuna kadar başvurulan projeleri inceleyecek, gerekli değerlendirme işlemlerini yapacak. Bunun ardına uygun görülen projelere geri ödemesiz 100 bin lira, geri ödemeli 150 bin lira tekliflerini sunacak. Toplamda 250 bin liralık desteği KOSGEB, geliştiricilere sunmuş olacak.

KOSGEB'in bu çalışma için ayırmış olduğu toplam ücret ise tam tamına 50 Milyon Türk Lirası.

Ülkemizde oyunların ne kadar çok ilgi gördüğünü hemen hepimiz biliyoruz. Oyun geliştirmek isteyen kişiler için çok büyük bir fırsat olan bu desteğe başvuruyu kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.

Önemsiz gördüğünüz bir fikir ya da hali hazırda bir uygulama, çok çok iyi yerlere gelebilir.