Oyun Bilgisayarı İçin Kasada Olması Gerekenler

Oyun Bilgisayarı İçin Kasada Olması Gerekenler

Oyun Bilgisayarı İçin Kasada Olması Gerekenler

Yeni bir bilgisayar alacaksınız ve oyun bilgisayarı olacak. İçerisinde bulunması gerekenler ya da nasıl bir parça nasıl bir kullanım sağlar bunu merak edenler elbette ki en iyi şekilde güncel seçenekleri ön plana çıkaracak. Peki ama hangi ürünler bu kasa içerisinde olması gerekiyor? Oyun bilgisayarları için bileşenleri takip etmek ve güncel olarak ön plana çıkarmak için tek yapmanız gereken aşağıda yer alan listeye göz atmanız. Çünkü bu konuda net olmak çok önemli.

Oyun bilgisayarı kasasında olması gerekenler için öncelikle belirlemeniz gereken şey bütçeniz. Bütçenize uygun ihtiyaçlarla birlikte yola devam ederek sizin için çözüm üreten bir kasa ile ilerleyebilirsiniz. Bileşenler yer yer kontrolden hemen çıkabiliyor. Bu yüzden buna dikkat edin ve bileşenleri daha sonra da yükseltebileceğinizi unutmayın.

Bileşenlerin birbirleriyle uyumlu olması lazım. Bunun için de buna göre bir kurulum listesi yapabilirsiniz.

İpucu: Şayet bilgisayarınızı kurarken belirli bir oyun oynamak maksatlı olarak ilerliyorsanız, o oyuna göre kurulum yapabilirsiniz. Yani oyunun sistemlerine bakın ve o sistemlere yakın hatta daha fazla bir sistem hazırlayın.

Oyun bilgisayarlarındaki donanım seçenekleri şu şekilde ilerliyor:

  • Merkezi işlemci birimi yani CPU yapısı
  • Anakart yapısı (bu çok önemli)
  • Bellek (ram olarak geçer)
  • Ekran kartı GPU ya da grafik kartı (ikisi de aynı ürün ama isimleri farklı)
  • Depolama seçenekleri SSD ya da HDD
  • Güç kaynağı
  • Soğutma birimleri, işlemci soğutma sistemi, kasa içindeki hava akışını dengeleyecek sistemdir
  • Monitör
  • Oyun donanım birileri (klavye, fare, kulaklık)
  • işletim sistemi

Bu sistem yapısı ile birlikte artık belirli bir kasa dengesi yaratabilirsiniz. Bu yüzden bileşeninizle ilgili olarak size uygun bir yapıda ön plana çıkarılan seçenekleri kullanabilir ve incelemeye başlayabilirsiniz.

Oyun bilgisayarları için bir kalp vazifesi gören işlemci, özellikle konu oyun olduğunda sıkıntı yaşamamak adına bizleri biraz masraflı seçimlere yönlendiriyor. Zira çok çekirdekli ve yüksek frekanslı bir işlemciye sahip olmazsanız oyundan arzu ettiğiniz hazzı alamazsınız.

Teknoloji her geçen gün geliştiği için her zaman güncel kalacak bir öneri vermek pek doğru olmaz ama bir dönemin efsanesi olan Intel Core i7 işlemcilerin bile modası yavaş yavaş geçmeye başladı. Dolayısıyla maksimum verim için i7’nin de üzerinde performans vadeden bir işlemci seçmeye özen gösterin. Maliyet artacaktır ama ne yazık ki oyun bilgisayarı ucuza kaçılabilecek bir cihaz değil.

Oyun bilgisayarı kasası ve bu kasadaki önemli detaylar

PC sihirbazları için anakart, işlemci, bellek ve kasa seçimi ön plana çıkıyor. PC sihibazı uyumsuz olan parçaları seçmenize izin vermiyor. Bu yüzden de genel olarak montaj öncesi uyumlu parçaları online siteler üzerinden seçebilirsiniz. Aşama aşama ilerleyen ve büyüyen bu seçenekleri tek bir tıklama ile kullanın ve bu kullanımları da organize edilen aşamaları incelemeye başlayın.

Daha rahat ve daha estetik bir beklenti adına sistemde bulunan telefon numaraları kullanabilir ve iletişime geçebilirsiniz. Aksaklık ya da benzeri durumlarda şirketlerle iletişime geçebilirsiniz. En azından size de bu konuda bir katkı sunulmuş olur.

Günümüzde oyun bilgisayarı masaüstü de olabilir, dizüstü de… Uygun özelliklere sahip olduktan sonra oyun bilgisayarı dizüstü olmuş, masaüstü olmuş, hiç fark etmez. Önceden dizüstü bilgisayarların, oyun konusunda etkili olamayacağına dair bir kanı vardı ama doğru ekran kartı seçimiyle bu endişe artık boşa çıkıyor.

Cihazın ekran kartının ideal kare hızını sahip olması, kusursuz bir oyun deneyimi vadeder. Dolayısıyla bellek miktarını yüksek tutan modelleri tercih etmeniz olmazsa olmaz tavsiyelerimiz arasında. Bu noktada gelişen teknolojiye uyum gösteren, gelişmiş ekran kartlarına sahip cihazları tercih etmeniz çok önemli.