Modern Teknolojinin Toplumumuza En Büyük 6 Katkısı

Modern Teknolojinin Toplumumuza En Büyük 6 Katkısı

Her gün teknoloji gelişiyor ve daha fazla çığır açan yenilik ortaya çıkıyor. Şirketler pazara yeni teknolojik ürünler sürebilmek için daha sıkı çalışıyor. İnsanlarsa bu ürünlerin avantajlarından gündelik hayatları sırasında sıklıkla faydalanıyor. Modern teknoloji eski teknolojinin yerine geçti, hatta bazı durumlarda onları tedavülden kaldırdı.

Bu yazıda toplumumuzdaki modern teknolojinin en büyük altı faydasını inceleyeceğiz.

  1. Modern teknoloji bilgiye daha kolay ve hızlı erişmeyi sağlar:

Önceden, insanlar internete erişebilmek için bir bilgisayar buluncaya kadar beklemek zorunda kalırlardı. Modern teknolojiyle birlikte, akıllı telefonlar insanlara artık nerede olurlarsa olsunlar bilgiye gerçek zamanlı erişim imkanı tanıyor. Öğrenciler internetten çalıştıkları konu hakkında daha fazla bilgiye ulaşabiliyor. Google ve diğer arama motorları kafa karıştırıcı sorular hakkında bilgi edinmeyi kolaylaştırdı. Twitter ve diğer anında mesajlaşma uygulamaları bilgiye gerçek zamanlı erişilmesini kolaylaştırdı. Yani insanlar artık güncel haberlere ulaşmak için gazete, televizyon ve radyo gibi geleneksel medyayı beklemek zorunda kalmıyor.

  1. Modern teknoloji hayırseverliği arttırdı:

Modern teknoloji sayesinde dünya artık daha iyi bir yer. İnsanlar GoFundMe ve diğer siteler aracılığıyla başkalarına bağışta bulunuyor. PayPal ve diğer modern ödeme çözümleri insanlara tek bir butona tıklayarak istedikleri hayır kurumuna tek bir tıkla bağış yapmalarını sağlıyor. Önceden, insanlar sadece çevrelerindeki veya yaşadıkları ülkelerdeki hayır kurumlarına bağış yapabilirdi. Ama modern teknoloji sayesinde dünya artık tamamen ulaşılabilir ve insanlar diğer ülkelerdeki kişilerin ihtiyaçlarını duyarak onlara anında yardım edebilir.

  1. Modern teknoloji gelişimi ve yaratıcılığı teşvik eder:

İnternet ve diğer modern teknolojiler sayesinde pek çok yetenek keşfedildi ve daha fazla yenilik yapıldı. YouTube gibi sosyal medya kanalları Justin Bieber ve benzeri ünlülerin keşfedilmesini sağladı. Kickstarter ve diğer kitlesel fonlama siteleri insanların yenilikler, bağımsız oyunlar, bağımsız filmler ve diğer projeler için para toplamasına yardım etti. Önceden, bilgiye ve sermayeye sınırlı erişim olması nedeniyle iş kurulması zordu, ancak modern teknoloji koşulları çok iyileştirdi.

  1. Modern teknoloji çocukları izlemek için daha iyi yöntemler sunar:

Önceden, ebeveynlerin çocuklarının okuldayken veya evden uzaktayken yaptıklarına dair hiçbir fikri olmazdı. Ama akıllı telefon takip araçları sayesinde ebeveynler çocuklarının yaptıklarını izleyebilir ve gerekli önlemleri alabilirler. Kısa mesajlar okunabilir, epostalar izlenebilir, sohbetler okunabilir, fotoğraflar görülebilir, hatta kaydedilen videolar uzaktan izlenebilir. GPS telefon takip uygulamalarının GPS takip özellikleri sayesinde ebeveynler çocuklarının tam konumlarını tespit edebilir ve onları gerekirse tehlikelerden koruyabilir.

  1. Modern teknoloji kötü muamele gören insanların seslerini duyurmasını sağlar:

Twitter ve diğer  sosyal medya uygulamaları sayesinde, kötü muamele gören insanların artık seslerini duyurabilecekleri bir yer var. Twitter'da başlatılan #BenDe kampanyası cinsel tacize uğrayan pek çok insanın sesini duyurmasına yardımcı oldu. Artık pek çok cinsel istismarcı suçları yüzünden cezalandırılıyor. Change.org, insanların kampanyaların altına imza atabilecekleri ve onları etkileyen konular hakkında bir şeyler yapabilecekleri başka bir yer.

  1. Daha iyi iletişim:

Günümüzde insanlar modern teknoloji sayesinde sevdikleriyle daha iyi iletişim kurabiliyor. Görüntülü konuşmaları, e-postaları, anında mesajlaşmaları, sohbet uygulamalarını ve diğer iletişim kanallarını rahatça kullanabiliyoruz. Artık insanlar sevdikleriyle sanal gerçeklikte buluşabiliyor. Facebook gibi sosyal medya uygulamaları sayesinde insanlar artık arkadaşlarından sürekli haber alabiliyor ve hayatlarındaki önemli olayları öğrenebiliyor. Önceden insanlar ünlülerle iletişim kuramazdı, ama artık Twitter sayesinde bu mümkün.

Sonuç

Bu yazıda görebileceğiniz gibi, modern teknoloji topluma pek çok fayda sağlıyor. Fakat her şey makul sınırlar içerisinde kullanılmalı. Akıllıca kullanıldığında teknoloji toplumu ileriye taşıyacak ve dünyayı daha iyi bir yer yapacaktır.