Minecraft'ın Yapımcısı Mojang'tan Yeni Oyun Yakında Geliyor!

Minecraft'ın Yapımcısı Mojang'tan Yeni Oyun Yakında Geliyor!

2011 yılında Minecraft adlı oyun ile büyük bir başarı elde eden, oyun yapımcısı Mojang, bir süredir yeni oyunu Cobalt üzerinde çalışmaktaydı.

Minecraft'ın yapımcısı olan Mojang tarafından, Microsoft işletim sistemi bünyesindeki ilk oyun, Cobalt çok kısa bir süre sonra çıkıyor.

Geçtiğimiz sene piyasaya çıkması beklenen oyun, bazı sebepler nedeniyle bu yıla ertelenmişti.İsveç’te yerleşik Oxeye tarafından geliştirilen 2 boyutlu puzzle/platform oyunu Cobalt’ın belirlenen tarihte piyasaya çıkamayacak kadar (30 Ekim) bug’lı olduğu ve bunların giderilebilmesi için oyunun 2016 yılı Şubat ayına ertelendiği duyurulmuştu.

Minecraft'ta elde edilen başarının ardından Mojang bir de Microsoft bünyesine dahil olunca, oyun dünyası son derece sağlam, gelişmiş, alternatif fazlalığı ve hatta Minecraft'ı unutturacak işler bekliyordu Mojang cephesinden.

Ancak yeni oyun Cobalt, beklediğimiz türde oyunlardan oldukça farklı. Daha çok mini bir oyunu andıran Cobalt, Xbox 360, Xbox One ve Steam platformları için 2 Şubat tarihinde resmi olarak satışa çıkacak. 19,99 dolarlık fiyatı ile Cobalt'ın nasıl bir başarı getireceği ise merak konusu. Oyun severler, daha doğrusu Minecraft severler, Cobalt'ında Minecraft gibi eğlenceli ve ilgi çekici bir oyun olması dileğindeler.

Bu arada Cobalt'ın ''Steam Workshop'' desteği de sunacak. Bu ne anlama geliyor derseniz; oyun içinde kendi bölümlerinizi üretebilir ve ürettiğiniz bu bölümleri başka oyuncular ile de paylaşabilirsiniz. İşin içinde Steam'in olması, paylaştığınız bölümün dünya genelinde kullanıma sunulması anlamına geliyor.