Microsoft, Project Scorpio İle Oyun Konsollarından Vaz mı Geçiyor?

Microsoft, Project Scorpio İle Oyun Konsollarından Vaz mı Geçiyor?

Microsoft, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan E3 2017 sırasında yeni konsolu Project Scorpio’yu tanıtacak. Meraklıları için bu tanıtımı beklemek, hiç de kolay değil ve dolayısıyla herkes bu konuda son derece heyecanlı. The Verge ekibine göre Project Scorpio, Microsoft adına konsolların sonu olabilir; çünkü ekip, Project Scorpio’yu bir oyun bilgisayarı olarak niteliyor.

The Verge: “Phil Spencer’in yaptığı son yorum bizi ikna etti. Xbox 10S olarak adlandırılacak Project Scorpio, oturma odanızdaki televizyon ünitenize yerleştirebileceğiniz bir oyun bilgisayarı olacak. Bunun büyük bir iddaa olduğunu biliyorum ve bu konuda kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum; fakat Microsoft’un bizlere sunacağı bu konsolun aslında bir oyun bilgisayarı olacağı hakkındaki kanıtları ve işaretlere de kayıtsız kalamayız.

Açıklamanın devamında, “Microsoft Project Scorpio’yu, Apple TV, Amazon Echo ve Xbox’u tek bir çatı altında buluşturabilir. Yine Microsoft, Project Scorpio için tasarlayacağı Windows tabanlı bir işletim sistemiyle cihaza, kendine hasa bir kimlik kazandırabilir. Bu işletim sistemiyle, sadece Windows Store üzerinden indirilen uygulamaların çalıştırılmasına izin verilerek Project Scorpio ile uyumlu bir hale getirilebilir.” detaylarına değiniliyor.