Metal Gear Solid Remake Oyunu İptal Oldu!

Metal Gear Solid Remake Oyunu İptal Oldu!

Oyuncu kitlesi tarafından Unreal Engine 4 ile tasarlanan Metal Gear Solid Remake iptal oldu. Bu verilen iptal kararın arkasındaki nedenler, bu projenin en son hali ve çok daha fazlası haberimizde.

Metal Gear Solid Remake İptal Oldu!

Metal Gear Solid Remake Oyunu İptal Oldu!

Metal Gear Solid’in ilgiyle beklenmekte olan Unreal Engine 4 ile tasarlanmış sürümü geliştirici kişiler tarafından iptal edilmiş oldu. Shadow Moses olarak isimlendirilen, oyuncu kitlesi tarafından tasarlanan projenin iptal nedeni ise net bir şekilde açıklanmadı.

Facebook üstünden yapılan projenin iptal olduğunu ilan eden ekip bu kararın arkasında kendi kontrolleri dışındaki nedenler olduğunu ifade etti.

Projenin tamamıyla hayran yapımı olarak karşımıza çıkması ve serinin hak sahibi Konami’den herhangi bir izin alınmamış olması esasında bu kararın arkasındaki neden olabilir.

Bu projenin yaratıcı kişisi Airam Hernandez, Shadow Moses’ı ilk ilan ettiğinde er yada geç Konami’den bir şekilde izin alınması gerekliydi. Projenin erken bir şekilde açıklanmasının nedeni de bu olabilir.

Bu doğrultuda Konami gelmiş olan alakayı görüp izin verebilir ya da proje çok daha ileri bir pozisyona gelmeden iptal edilebilirdi. Ancak iptal kararı geldi.

Bu kararın açıklanmasıyla beraber 14 Mart tarihinde bir açıklama yapılacağı söylenmişti.