Mafia III “Stones Unturned” İncelemesi (PlayStation 4)

Mafia III “Stones Unturned” İncelemesi (PlayStation 4)

…Oyunun bir sonraki DLC paketi, 'Stones Unturned' incelemesi ile karşınızda olacağız; takipte kalın.” diyerek sonlandırmıştım; Mafia III’ün ilk DLC paketi olan “Faster, Baby!” incelemesini. Oyunun geneline bakıldığında, bu hikaye ile birlikte farklı deneyimler sunan ve içerik olarak oldukça kabarık olan “Stones Unturned” incelememize başlayalım.

İlk DLC paketi ‘Faster, Baby!’ mi? O ne ola ki?” deseniz de demeseniz de şöyle yan cebinize bırakıyorum.

Faster, Baby!” DLC Paketi İncelememize Buradan Ulaşabilirsiniz.

Sen bana çok rahatsızlık verdin babacım, bir git ya...

Stones Unterned” incelememize, tüm incelemelerimde olduğu gibi, Mafia serisinin en iyi tarafı olan senaryo ile başlamak istiyorum. Oyunumuza, New Bordeaux’un eski sokaklarında, kadim dostumuz, CIA ajanı John Donovan’ı ziyaret ederek başlıyoruz. Donovan’a “Hayırdır?” demeye kalmadan, “Villa del Mar isimli bir Küba restoranında, eski bir arkadaşımla buluşacağız.” diyor ve yola koyuluyoruz. Aramızdaki iğneleyici ve hoş esprilere, elbette devam ediyoruz; büyükannenin bu arabayı benden daha hızlı kullanabileceğini düşünüyorsan çağır, gelsin Donovan!

Bahsettiği arkadaşı Marshall ile buluşuyoruz; Marshall, “Duyduğuma göre, Aldridge yakınlarda takılıyor; Kübalı bir barmenden duydum, barmenin adı Balmana’ydı.” diyor. Donovan, “Aldridge” ismini duyunca pek memnun olmuş gibi durmuyor ve hemen barmenin çalıştığı mekanın önünde bitiveriyoruz. İçerisi kan gölü… Sanırsınız “The Expendables” seti. Üst kata çıkıyoruz ve aradığımız barmeni buluyoruz; ama o biraz şey… ölü. Donovan’ın anlattığına göre Balmana, savaşta Küba pilotuydu. CIA tarafından yakalandığında, bildiği her şeyi öttü ve CIA korumasının altına girdi; hayatını da bir barmen olarak devam ettiriyordu. Ancak söylediğim gibi, şu anda karşımızda ve ölü. Oyun hikayesi boyunca sakin ve rahat bir izlenim veren Donovan, her zamankinden farklı; "Aldridge" ismini duyduğu andan beri gergin ve stresli. Tam sohbet ederken yerdeki masanın altından biri fırlayıp koşmaya başlıyor; peki biz kovalamazsak olur mu?! Tabi ki hayır. İşte olay tam burada başlıyor.

Donovan’ı geren şey ne? Aldridge neyin peşinde? Lincoln’ün viskisini kim içti?! Bütün bu soruların cevaplarını, oyunun ilerleyen dakikalarında, oyun haritasında bulunmayan Vietnam Ormanları’na kadar uzanan hikayede öğreniyoruz. Hayır hayır, birini söylemek istiyorum; spoiler sayılmaz. Aldridge… Donovan’ın onunla ilgili açıklaması şöyle, “O, dünyayı bizim gördüğümüz gibi görmez. Onun için emir yok, çiğnenemeyecek kural yok ve istediğini almak için yapamayacağı şey yok.” Anladığınız üzere, Aldridge ve Donovan’ın bir geçmişi var ve Donovan’ın onu sevdiği, pek söylenemez. Amacımız, Aldridge’yi bulmak, planını öğrenmek ve onu durdurmak. Çok basit değil mi?(!)

John Donovan, Vietnam’da düşmana karşı, omuz omuza çarpıştığımız eski bir dostumuz olduğu için hatırı bizde oldukça fazla. Ana oyun boyunca bir dediğimizi, iki etmediği de göz önünde bulundurulursa “O nereye, biz oraya!”

Yenilikler

Her ne kadar oyunun tamamını, yayıla yayıla anlatmak istesem de spoiler vermeden anlatabileceklerim bu kadardı; üzgünüm. Özel istek olmadığı sürece, bu tarz çılgınlıklar yapmıyorum. Yavaş yavaş yeniliklere geçiş yapalım.

Araçlar

Defalarca kez söylediğim gibi Mafia, araçlar konusunda oldukça zevkli ve başarılı bir yapım. Sadece arabalar sayesinde bile kendinizi 1968 Amerika’sında hissedebilirsiniz. Oyunda araçlar 4 ana başlığa ayrılıyor; spor, arazi, sokak ve lüks tipi araçlar. Bu DLC paketiyle birlikte, oyuna toplamda 4 araç eklenirken 2’si sokak tipi araçlara, biri lüks araçlar sınıfına eklendi. Bir diğeri ise sadece görev içi kullanılan bir araç.

Lüks Araçlar Sınıfına Eklenenler:

  • De'Leo Stiletto

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="23941,23942,23944"]

Sokak Tipi Araçlar Sınıfına Eklenenler:

  • Bulworth-Mohican-Scout

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="23945,23946,23947"]

  • Griffin Borneo Sport

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="23948,23949,23950"]

Göreve Özel:

  • GAI 353 Military

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="23951,23952"]

Alo, bir “Sniper” rica edecektim. Evet Daire 13.

Bu DLC paketi ile oyunumuza üç adet yeni silah ve bir adet de destek çağrısı eklenmiş bulunuyor. Silahlara, DLC hikayemizi oynarken karşımıza çıktığında sahip olabiliyoruz ve bu dakikadan sonra, silah destek hattından istediğimiz zaman erişebiliyoruz. Daha evvel bahsettiğim gibi Mafia III’te silahlar, bir telefon kadar uzağınızda.

Yeni destek hattımız ise “Sniper”. Evet aynen öyle. Daha evvel, Donovan’ın dostu Marshall’dan bahsetmiştim. Destek hattımız, ta kendisi. Çatışmanın ortasında mısınız? Peki, zor bir durumda mısınız? “Destek Sniper”i seçip R1 ile istediğimiz yeri işaretleyip gerisini Marshall’a bırakıyoruz.

  • Dormer B128 Dart Gun

Kendisi özel bir silah. Bazı görevler, “Öldürmeden yakala!” şeklindedir. İşte bu silah, tam o görevlere göre. Bayıltma özelliğine sahip.

  • GL Korsky

  • RPG Korsky

  • Destek Sniper

[gallery td_select_gallery_slide="slide" columns="2" ids="23956,23957"]

Biri Hawaii mi dedi?

Party Monster” isimli  kıyafetimiz, gardolabımızdaki yerini aldı. Bu kıyafetle birlikte, artık 27 adet kıyafetimiz bulunuyor.

Ekstra Bir Görev

DLC hikayemizin görev sayısı altı. Bunlar tamamlandıktan sonra, DLC hikayemiz de son bulmuş oluyor. Fakat ekstra bir görevimiz daha var; “Bounty Hunting “. Aldridge ile işimiz bittiğine göre, Donovan’la da yapacak bir işimiz kalmamış gibi görünüyor-en azından şimdilik-. Marshall’ın bize ihtiyacı var. Kısa ve eğlenceli olan bu görevin tadını çıkarmanız için detayına girmiyorum.

Kupamı Verin!

  • Creature of Habit
  • Devotchka
  • Big Money
  • Aid and Comfort
  • There Are No Dominos
  • Operation: Deep Sleep
  • Did I Forget Something?
  • Big Fat Party Animal
  • Skip Trace
  • Spotter

Kupaların içerikleri, spoiler verebileceği için açıklama yapmıyorum.

Mafia III DLC Paketi “Stones Unturned” Alınmalı mı?

Kostüm, silah ve araçların bolluğuna bolluk katan, oyuna yeni mekanikler katarak oyunun eğlencesini ikiye katlayan bir DLC hikayesi olduğunu söyleyebilirim. Hikaye genel olarak çatışma üzerine kurulu, tabi bunun yanında kovalamaca sahneleri de yok değil. Donovan direksiyona, biz de arabanın kasasına geçiyoruz ve bizi kovalayanlara mermiler yağdırıyoruz.

Donovan ve Aldridge arasındaki geçmiş, Vietnam’da olanlar, Kübalılar ile Aldridge arasındaki ilişki… Bütün bunların hikaye içerisinde, oldukça iyi işlenmesi, haritamızda hiç bulunmayan ve sadece bu DLC hikayesi için oyuna eklenmiş olan Vietnam Ormanları, gerçekten enfesti. Manzara, ağaçlar, çatışma alanları oyuna kesinlikle ekstra lezzet katmış. Bana “Stones Unturned DLC paketi alınmalı mı?” diye soruyorsanız, “Direk oyunun Season Pass’ını alın!” derim; ancak yayınlanmayı bekleyen yalnızca bir DLC paketi kaldı. Karar tamamen size kalmış. “Faster, Baby!” DLC’sine de göz attıktan sonra tek tek mi, yoksa hepsini tek seferde mi alacağınıza siz karar vermelisiniz. Benim fikrim, Season Pass’ı almanız yönünde. Oyunun bir sonraki ve sonuncu DLC paketi “Sign of the Times”, temmuz ayının sonlarında yayınlanacak. Yayınladığında, incelemesi ile karşınızda olacağız; takipte kalın.

Mafia III İncelememize Buradan Ulaşabilirsiniz.

Stones Unturned”in tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz!

İncelemenin sonuna geldik; siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum; başka incelemelerde görüşmek üzere.