Linux Nedir? Linux Ne İşe Yarar? Linux Nasıl Kullanılır?

Linux Nedir? Linux Ne İşe Yarar? Linux Nasıl Kullanılır?

Linux nedir sorusuna dair karşımıza çıkan pek çok detay var. Bu konuyla ilgili sizlere bilgi içeriği sunmak istedik. Bildiğiniz gibi bilişim teknolojileri kendini her geçen gün yeniliyor ve insanlar için daha farklı bir çalışma mantığı karşımıza çıkıyor. Bu süreçlerle ilgili olarak organize edilen her bir yapıyı ve beklentiyi kendi içimizde kullanabiliyor ve incelemeye başlayabiliyoruz.

Linux, en çok bilinen ve en çok kullanılan açık kaynak kodlu işletim sistemidir. Diğer işletim sistemlerinden farklı olarak Linux açık kaynak kodlu bir yapıya sahiptir. Bu da işletim sistemini kullanan kişinin bilgisayarın arka planında dönen neredeyse her şeyden haberi olabileceği, işletim sistemini kendince düzenleyebileceği ve geliştirebileceği anlamına geliyor.

Linux nedir ve kimler kullanabilir?

Genel olarak bu yapıyı ister biliyor ister bilmiyor olun, muhtemelen daha önce Linux’u istemeden de olsa kullandınız. İnternet sitelerinin neredeyse üçte biri, Linux tarafından oluşturulan sunucular tarafından çalıştırılıyor. Bunun dışında Linux işletim sistemini genellikle yazılımla içli dışlı olan bireyler ve birçok büyük şirket kullanıyor.