Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan İnternet Yavaşlatma Tasarısı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan İnternet Yavaşlatma Tasarısı!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı geçtiğimiz hafta, korsan içerik ve telif hakları ile ilgili cezai yaptırımlar üzerinde çalıştıklarını söylemişti. Bu cezai yaptırımların nasıl uygulanacağına dair bilgiler netleşmeye başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa taslağında, internet ortamında "Torrent" gibi araçlar üzerinden film ve dizileri "Paylaşanlar"a, internet yavaşlatma cezası verilecek. Korsan paylaşım yaptığı tespit edilen kullanıcılar, bakanlık tarafından kurulacak olan "Dijital Telif İhlalleri ile Mücadele Merkezleri"nden 2 defa uyarı alacak. Bu uyarılara kulak asılmadığı takdirde internet hızı, 3 aydan 6 aya kadar yavaşlatılacak.

Yasa taslağında, internetten film veya dizi izleyenler için bir ceza durumu yok. Bu uygulama, tamamen korsan paylaşım yapanlar için çıkarılacak; ancak böylelikle bizimde internetten izleyebileceğimiz bir site zamanla kalmayacak.

(Eğer yasaklama gelmeden önce, Torrent aracılığı ile bir şeyler indirmek istiyorsanız bu linkteki rehbere göz atarak 02.00-08.00 saatleri arası AKK'yi etkilemeyecek şekilde, uTorrent'in otomatik indirme özelliğini kullanabilirsiniz.)