Konum Nasıl Paylaşılır?

Konum Nasıl Paylaşılır?

Teknolojik gelişmeler hayatımıza büyük kolaylıklar katmaya devam ederken geliştirilen uygulamalar da birçok soruna çözüm üretmeye devam ediyor. Bulunduğunuz yerin adresini bilmiyor olabilir veya yerinizi tarif edeceğiniz kişi yolları bilmiyor olabilir. İstediğiniz her yerden konumunuzu kolaylıkla karşı tarafla paylaşabilirsiniz. Gelişmiş harita özelliği sayesinde konum bilgilerinizi paylaştığınız kişiye detaylı bir şekilde yol tarifi yapılıyor ve istenen konum kısa sürede bulunabiliyor. Konum paylaşma özelliği ilk olarak whatsapp uygulamasında karşımıza çıkmıştı. Günümüzde ise sosyal medya hesapları ve Messenger uygulaması ile de konum bilgilerini paylaşabilirsiniz.

Whatsapp Konum Paylaşma

Mesajlaşmanın oldukça kolay ve keyifli olduğu whatsapp uygulaması gelişmiş özellikleri ile günlük hayatımızı da kolaylaştırmaya devam ediyor. Bulunduğunuz konum bilgilerini whatsapp üzerinden karşı tarafa saniyeler içerisinde gönderebilirsiniz. Whatsapp üzerinden konum paylaşmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Öncelikle whatsapp uygulamasını kullanacağınız telefonun internete bağlı olduğundan emin olmalısınız.
  • Whatsapp uygulamasını açın ve konum göndermek istediğiniz kişiye tıklayın.
  • Açılan mesaj ekranının kenarın + butonu mevcuttur. Artıya tıklayarak konum başlığını açın.
  • Konum başlığına tıklamanız ardından gelişmiş bir harita açılacaktır. Harita üzerinde bulunduğunuz konum mavi renkle gösterilir. Farklı bir konum göndermek istiyorsanız harita üzerinden seçebilirsiniz. Bulunduğunuz konumu göndermek için herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan ‘şu anki konumu gönder’ sekmesine tıklayın.
  • Konumu göndermeniz ardından kaşı tarafa saniyeler içerisinde ulaşacaktır.

Mevcut Konum Nasıl Paylaşılır?

Yol tarifi yaparak zaman kaybetmek istemeyenler veya zor durumda olduğunda yanına birinin gelmesini isteyenler için önemli bir özellik olan konum paylaşma tüm akıllı cihazlardan yapılabiliyor. Çeşitli uygulamalar üzerinden konum bilgilerinizi gönderebilir ve karşı tarafından yanınıza kısa sürede ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Hareketli konum olarak adlandırılan mevcut konum, bulunduğunuz konumun aksine karşı tarafından cihazında bir saat kadar aktif olacaktır. Mevcut konum paylaşmanız halinde 1 saat içerisindeki tüm hareketleriniz karşı taraftan görünebilir.

Mevcut konum paylaşmak için whatsapp uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulamaya giriş yapmanız ardından konum gönderme başlığına tıklayın ve mevcut konumumu paylaş sekmesine tıklayın. Böylece karşı tarafa 1 saat kalıcı olacak hareketli konum iletilecektir.