Konsol Satışlarında Xbox One 4 Aydır Liderliği Bırakmıyor!

Konsol Satışlarında Xbox One 4 Aydır Liderliği Bırakmıyor!

Amerika'da son 4 aydaki konsol satışlarında PlayStation 4 şaşırtıcı bir şekilde Xbox One'ın gerisinde kalıyor. Bunun altında yatan sebepler nedir? İleride bu listede değişim görebilecek miyiz? Gelin bu konulara biraz değinelim.

PlayStation 4 ve Xbox One piyasaya sürüldüğü ilk tarihlerde Xbox One için işler pekte iyi gitmiyordu. Ne tür kampanyalar yaparsa yapsın oldukça uzun bir süre PlayStation 4'ü satışlarda geçmeyi başaramıyordu. Ancak şu son 4 aylık süreçte işler değişti ve The NPD Group adındaki araştırma şirketinin son paylaştığı Amerika konsol satış verileri sonucunda Xbox One'ın liderlik koltuğuna fazlasıyla alıştığı gözlemlenebiliyor.

İlk olarak geçtiğimiz Temmuz ayının Amerika konsol satışlarında PlayStation 4'ü geçmeyi başaran Xbox One, o ay PlayStation 4 karşısında ahım şahım bir satış farkına sahip değildi. Bu sebepten dolayı liderliği tam anlamıyla garantiledi demek fazlasıyla güç bir durumdu fakat Ağustos ve ardı sıra gelen aylarda da liderliği bırakmayan, üstüne üstlük satış rakamında farkı iyice açan Xbox One, içerisinde bulunduğumuz Kasım ayının bugüne kadar ki satışlarında da PlayStation 4'e tahtını kaptırmadı. Peki PlayStation 4 neden bu süreçte bu kadar geride kaldı? Cevabı aslında basit. Bir süredir PlayStation 4 Pro'nun tanıtım ve pazarlama kampanyaları ile ilgilenen Sony bu süreçte PlayStation 4'e yeterli destek ve ilgiyi sağlayamıyordu. PlayStation 4 Pro'nun da çıkması ile birlikte artık daha fazla ibreyi PlayStation 4 Pro'ya çeviren firma, Xbox One'ı geçebilecek konsol olarak PlayStation 4 Pro'yu görüyor desek yalan olmaz. Çünkü PlayStation 4 Pro'nun çıkması ile birlikte Sony'nin eski konsolu diyebileceğimiz PlayStation 4'ü almak yerine oyuncular PlayStation 4 Pro'yu beklemekteydi. Bu da bu süreçte PlayStation 4'ün satışlarının oldukça azalmasına neden olan etkenlerden sadece birisi. Şuanda tahminler, PlayStation 4 Pro ve PlayStation VR'ın çıkması ile birlikte Sony'nin önümüzdeki ay geri dönüşü gerçekleştirebileceği yönünde.

Microsoft'tan Aaron Greenberg'in kendi Twitter hesabı üzerinden Xbox One'ın 4 aydır Amerika konsol satışlarında birinciliği kimselere kaptırmadığı ile ilgili attığı Tweet'e hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bakalım Sony, dünyanın en güçlü konsolu olarak gördüğü PlayStation 4 Pro'nun satışa sunulması ile birlikte tahtını geri alabilecek mi?