İyileştirilmiş Pil Şarjı Nedir?

İyileştirilmiş Pil Şarjı Nedir?

İyileştirilmiş pil şarjı; pil ömrünün azalmasını engellemek amacı ile %100 şarj olmaması için geliştirilen bir özelliktir. Apple marka cihazlarda yer alan özellikle İOS 13 sürümü ile hayatımıza girmiştir. İphone cihazların uzun süre şarjda kalması pil ömrünü azaltan etkenler arasında yer alıyor. Bu nedenle pil sağlığı için uzun süre şarjda kalmasını engelleyecek iyileştirilmiş pil şarjı devreye girerek telefonunun şarjının %100 olmasını engelliyor.

İyileştirilmiş pil şarjı temel olarak telefonu şarj etme düzeninizi algılıyor ve telefonu kullanmaya başlayacağınız saati esas alarak şarj düzeyini akıllı bir sistemle ayarlıyor. Örneğin cihazı gece yatmadan önce şarj ediyorsanız ve bütün gece şarj aletine bağlı olarak kalıyorsa cihazın pil ömrü kısalacaktır. İyileştirilmiş pil şarjı sabah hangi saatlerde telefonu kullanmaya başladığınızı algılayarak gece %80 oranında dolum sağlıyor ve %80’ni geçmeden şarj dolmasını engelliyor. Telefonu kullanmaya başlayacağınız saat düzenine göre ise yeniden aktif olarak şarj olmaya başlıyor ve sabah elinize aldığınız saat diliminde %100 oranında dolmasını sağlıyor.

İyileştirilmiş Pil Şarjı Nasıl Açılır?

Cep telefonlarının pil ömrü, kullanım süresini belirleyen ve sağlıklı bir kullanım için en önemli etkenlerden biri. Bu nedenle şarj ederken dikkat edilmemesi pil ömrünün azalmasına sebep oluyor. Pil ömrünü en çok azaltan faktörlerden biri ise uzun süre şarjda kalması. Apple, İOS 13 sürümü ile iyileştirilmiş pil şarjı özelliğini devreye sokarak pil ömrünün daha uzun olmasını sağlıyor.

İyileştirilmiş pil şarjı özelliği İOS 13 güncellemesi ile otomatik olarak devreye giriyor. Cihaz ayarları ile özelliği kapatabilir veya yeniden aktif hale getirebilirsiniz. İyileştirilmiş pil şarjı özelliğini açmak için öncelikle cihaz ayarlarını açabilirsiniz. Pil başlığı altında bulabileceğiniz pil sağlığı sekmesi ile özelliği aktif hale getirebilir veya kapatabilirsiniz.

İyileştirilmiş pil şarjının aktif olması için gereken farklı ayarlar da mevcuttur. Bu nedenle özelliği aktif hale getiremiyorsanız konum ayarlarından gerekli işlemleri yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayarlar başlığı içerisinde yer alan gizlilik sekmesine tıklayın ve konum servislerini açın. Önemli konumları açmanız ardından özelliği aktif olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.