İphone Garantiden Değiştirme Taktikleri

İphone Garantiden Değiştirme Taktikleri

2017 yılında Steve Jobs tarafından tanıtılan ilk iphone modeli tanıtımından 20 gün sonra satışa sunulmuştu. Bugün dünyanın en çok satan telefon modelleri iphone 2, iphone 3, iphone 2S olarak devam etmiştir. Apple ailesinin ilk iphone modeli ile en çok satanlar arasına girmeyi başarmıştı. Cihazların özelliklerinin yanı sıra apple, müşteri memnuniyetini önemsemiş ve kullanıcıların takdirini kazanmayı başarmıştı.

İphone Arızalı ise Ne Yapmak Gerekir?

Apple ailesinin geliştirdiği ve günümüzde en çok tercih edilen telefon modellerinden olan iphone cep telefonlarının arızalı olması durumunda izlenen yollar müşteri memnuniyeti dikkate alınarak yapılıyor. Öncelikle garanti kapsamında değerlendiren arızalar gelişmiş testlere tabi tutularak inceleniyor. İphone arızalarının giderilmesinde izlenen yollar kalıcı çözümler olmasından dolayı müşterilerin daha çok memnun olduğu görülüyor.

İphone arızalı ise ilk olarak apple teknik servislerine telefonu götürmelisiniz. AST2 testi gibi gelişmiş testlere tabi tutulan cep telefonlarının arızaları yetkili teknik servislerde saptanıyor. Yapılan testler sonucunda cep telefonunun arızası teknik serviste gideriliyorsa onarım ilgili şube tarafından yapılıyor. Ayrıntılı incelemeler sonucunda teknik servis tarafından onarımı yapılmayacak bir arıza tespit edilirse arızalı cep telefonu Apple Onarım Merkezi’ne gönderiliyor. İphone cep telefonlarının onarımında parça tamiri yapmak yerine doğrudan parça değişimi yapmakta parça değişiminin yetersiz kaldığı durumlarda ise cihaz değişimi yaparak müşterilerine yeni bir cihaz göndermektedir.

Hangi Arızalarda İphone Değişimi Yapılır?

Apple, cep telefonlarında parça değişimi ile onarılmayacak arızalar olması durumunda müşterilerine sıfır cihazlar gönderiyor. Garanti kapsamında değerlendirilen arızaların olması halinde cihazı Apple Onarım Merkezi’ne gönderebilir ve birebir cihaz değişimi yapabilirsiniz. Ancak apple tüm cihazlar için değişim yapmamakta ve onarım ile giderilen arızalar durumunda parça değişimi yapmaktadır. Garantiden cihaz değişimi yapabileceğiniz iphone arızaları aşağıdaki gibidir;

  • İphone modellerine göre değişiklik gösteren ses açma kapama ve güç tuşlarının arızalı olması durumunda cihaz değişimi yapılır.
  • Genellikle iphone 7 modellerinde karşılaşılan telefon konuşması esnasında sesin karşı tarafa gitmemesi, ses gelmemesi gibi durumlarda cihaz değişimi yapılır.
  • Titreşim, face ID, Wİ-Fİ bağlantı sorunları, telefonun yavaşlaması ve donması gibi arızalarda da cihaz değişimi yapılmaktadır.