iPhone 8, Muhtemel Fiyat ve Özellikleri!

iPhone 8, Muhtemel Fiyat ve Özellikleri!

Apple’nin yeni göz bebeği iPhone 8 ile ilgili iddaalara gün be gün yenileri ekleniyor. Önceki iPhone modelleri piyasaya sürülmeden önce yaptıkları başarılı tahminlerle isimlerini duyuran kişiler ve firmalar, bu yeni modelle ilgili de enteresan tahminlere sahipler. Reddit tarafından kimiği doğrulanan bir Foxconn yetkilisi, Reddit’te iPhone 8 ile ilgili yeni iddaalarda bulundu. Karşınızda iPhone 8’in tanıtım tarihi ve cihazda yer alması muhtemel özellikler.

Adı açıklanmayan; fakat kimliği Reddit tarafından doğrulanan Foxconn yetkilisi, iPhone 8’i mühendislik testinde gördüğünü iddaa ederken, Touch ID’nin de kesinlikle cihazın arkasında yer almayacağını belirtiyor.

Aynı kaynağa göre iPhone 8, USB-C girişi kullanmayacak ve kablosuz şarj özelliğine sahip olacak.

Foxconn yetkilisinin belirttiğine göre, tasarım olarak iPhone 8’e en yakın tahmin, Benjamin Geskin’in sızdırdığı maket.

iDrop News, geçtiğimiz günlerde sunduğu yeni rapor ile iPhone 8’in boyutları hakkında yeni bilgiler paylaşmıştı. Buna göre, iPhone 8 olarak isimlendirilmesi beklenen yeni modelin 143.59 x 70.94 x 7.57 mm ölçülerinde olması bekleniyor. (iPhone 7, 138.3 x 67.1 x 7.1 mm ve iPhone 7 Plus, 158.2 x 77.9 x 7.3 mm ölçülerine sahip.)

Apple tarafından önümüzdeki Eylül ayında tanıtılması beklenen yeni iPhone 8’in şematik görselleri Slashleaks ve Benjamin Geskin tarafından internete yayılmıştı.

Bu görsellerde, iPhone 8’in ön yüzünün tamamen ekrandan oluşması ve arka yüzde alt alta yer alan çift kamera en çok ilgi çeken detaylar.

Apple’nin yeni göz bebeği iPhone 8’in tasarımının yanı sıra lansman tarihi de sızdırılan bilgiler arasında. Apple’nin ürünlerini tanıtmadan yaptığı başarılı tahminleriyle tanınan başarılı teknoloji analisti Benjamin Geskin, şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı lansman tarihini kişisel Twitter hesabından duyurdu.

Geskin’e göre, iPhone 8’in lansmanı önümüzdeki Eylül ayının 17’sinde gerçekleşecek ve cihazın satışına 25 Eylül’de başlanacak. Cihazın Amerika’da 1000 dolardan satışa sunulması bekleniyor.